Ga naar inhoud
  • 0

overzetten gegevens filemaker naar ander pakket


blue

Vraag

Ik heb sedert een 15tal jaar Filemakernu versie 8).Die heb ik zelf ineengebokst,maar op een compleet verkeer verkeerde manier.Bon.Tot nu toe geen probleem,ware het niet dat ik wegens toenemende complexitiet van administratie(tandartspraktijk)wil overstappen naar een ander software pakket.

 

In het nieuwe pakket,kan men onder een knop een link steken naar mijn fiklemaker,maar dit moet dan ook vanuit filemaker worden aangestuurd;

Ikzelf ben een absolte nitwit als het op programmeren aankomt..

Ik ben op zoek naar iemand die me kan helpen om de link te maken zodat ik ,als ik in het nieuwe softwarepakket op de knop klik,automatisch de patientenfiche in filemaker opengaat,en ik dus mijn filemaker als archief kan gebuiken.

Praktijk is in wijnegem.

Op voorhand thx

Link naar reactie

10 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Ken ik inderdaad,maar het overzetten van gegevens door mezelf is en blijft een heikel punt voor me......Het risico om alles en meer kwijt te spelen is immers groot(gelukkig ben ik beter in tandheelkunde :):)

 

Er zijn vele softwarepaketten vr tandartsen,en het is na geduldig kiezen en selecteren dat ik nu gekozen heb voor het te installeren pakket;alleen het linken naar filemaker.....

Link naar reactie
  • 0

Wat je dus eigenlijk wil is eigenlijk een zoekopdracht uitvoeren in FileMaker. Dit kan je doen door FileMaker te laten dienen als ODCB-JDBC bron. Meer info hierover vind je hier: www.filemaker.com/downloads/pdf/fm_xdbc_overview.pdf. Met deze manier krijg je enkel data, en moet je nog een manier vinden om ze te visualiseren.

 

Om FileMaker vanuit een extern commando een zoekopdracht laten uitvoeren en dan nog op de juiste layout laten tonen, is minder makkelijk denk ik. Er zijn mogelijkheden maar die liggen niet zo voor de hand ( zo op het eerste zicht )

Link naar reactie
  • 0

die odbc lukt niet zo best, de ODBC-driver is zichtbaar in ODBC paneel in control panel, maar er is blijkbaar geen SequeLink server noch host aanwezig nadat we de odbc succesvol installeerden...

nog practischer zou zijn dat we de gegevens konden exporteren...voor de tabel personen is dat geen enkel probleem. voor de gelinkte tabel "behandelingen" is dat wel een probleem, in de uiteindelijke excel zien we dat de "behandelingen" eigenlijk een array waren waardoor ze dus niet "record per record" werden geexporteerd.... mocht iemand weten hoe je die arrays omvormt tot records voor ze geexporteerd werden was alles ook opgelost natuurlijk....

Link naar reactie
  • 0

Kan iemand mij een filemaker programmeur aanraden voor de regio Boechout(Antwerpen)?

Ik zit met 2 adresbestanden, een collectiebestand (fiche van elke creatie) en facturatie in Filemaker Developer 7 op mijn vorige laptop Vaio Windows7.

Ben onlangs overgestapt op een HP laptop met Windows 8.1 en kan de Filemaker niet meer gebruiken.

Mijn dochter van 22 kan vrij goed overweg met computers en misschien lukt het haar om met jullie aanwijzingen dit wel gedaan krijgen.

Zo niet moet ik een specialist raadplegen.

Alvast bedankt voor jullie reacties,

Lieve groeten,

Nancy

Link naar reactie
  • 0

Ben onlangs overgestapt op een HP laptop met Windows 8.1 en kan de Filemaker niet meer gebruiken.

 

Beste Nancy,

 

Filemaker 7 werkt volgens mij nog steeds onder Windows 8, 8.1 en 10 dus heb ik het vermoeden dat er iets fout liep bij de installatie van Filemaker op je nieuwe laptop. :roll:

 

Met vriendelijke groet,

 

Danny

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...