Jump to content
  • 0

overzetten gegevens filemaker naar ander pakket


blue

Question

Ik heb sedert een 15tal jaar Filemakernu versie 8).Die heb ik zelf ineengebokst,maar op een compleet verkeer verkeerde manier.Bon.Tot nu toe geen probleem,ware het niet dat ik wegens toenemende complexitiet van administratie(tandartspraktijk)wil overstappen naar een ander software pakket.

 

In het nieuwe pakket,kan men onder een knop een link steken naar mijn fiklemaker,maar dit moet dan ook vanuit filemaker worden aangestuurd;

Ikzelf ben een absolte nitwit als het op programmeren aankomt..

Ik ben op zoek naar iemand die me kan helpen om de link te maken zodat ik ,als ik in het nieuwe softwarepakket op de knop klik,automatisch de patientenfiche in filemaker opengaat,en ik dus mijn filemaker als archief kan gebuiken.

Praktijk is in wijnegem.

Op voorhand thx

Link to comment

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ken ik inderdaad,maar het overzetten van gegevens door mezelf is en blijft een heikel punt voor me......Het risico om alles en meer kwijt te spelen is immers groot(gelukkig ben ik beter in tandheelkunde :):)

 

Er zijn vele softwarepaketten vr tandartsen,en het is na geduldig kiezen en selecteren dat ik nu gekozen heb voor het te installeren pakket;alleen het linken naar filemaker.....

Link to comment
  • 0

Wat je dus eigenlijk wil is eigenlijk een zoekopdracht uitvoeren in FileMaker. Dit kan je doen door FileMaker te laten dienen als ODCB-JDBC bron. Meer info hierover vind je hier: www.filemaker.com/downloads/pdf/fm_xdbc_overview.pdf. Met deze manier krijg je enkel data, en moet je nog een manier vinden om ze te visualiseren.

 

Om FileMaker vanuit een extern commando een zoekopdracht laten uitvoeren en dan nog op de juiste layout laten tonen, is minder makkelijk denk ik. Er zijn mogelijkheden maar die liggen niet zo voor de hand ( zo op het eerste zicht )

Link to comment
  • 0

die odbc lukt niet zo best, de ODBC-driver is zichtbaar in ODBC paneel in control panel, maar er is blijkbaar geen SequeLink server noch host aanwezig nadat we de odbc succesvol installeerden...

nog practischer zou zijn dat we de gegevens konden exporteren...voor de tabel personen is dat geen enkel probleem. voor de gelinkte tabel "behandelingen" is dat wel een probleem, in de uiteindelijke excel zien we dat de "behandelingen" eigenlijk een array waren waardoor ze dus niet "record per record" werden geexporteerd.... mocht iemand weten hoe je die arrays omvormt tot records voor ze geexporteerd werden was alles ook opgelost natuurlijk....

Link to comment
  • 0

Kan iemand mij een filemaker programmeur aanraden voor de regio Boechout(Antwerpen)?

Ik zit met 2 adresbestanden, een collectiebestand (fiche van elke creatie) en facturatie in Filemaker Developer 7 op mijn vorige laptop Vaio Windows7.

Ben onlangs overgestapt op een HP laptop met Windows 8.1 en kan de Filemaker niet meer gebruiken.

Mijn dochter van 22 kan vrij goed overweg met computers en misschien lukt het haar om met jullie aanwijzingen dit wel gedaan krijgen.

Zo niet moet ik een specialist raadplegen.

Alvast bedankt voor jullie reacties,

Lieve groeten,

Nancy

Link to comment
  • 0

Ben onlangs overgestapt op een HP laptop met Windows 8.1 en kan de Filemaker niet meer gebruiken.

 

Beste Nancy,

 

Filemaker 7 werkt volgens mij nog steeds onder Windows 8, 8.1 en 10 dus heb ik het vermoeden dat er iets fout liep bij de installatie van Filemaker op je nieuwe laptop. :roll:

 

Met vriendelijke groet,

 

Danny

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...