Jump to content

verschillende Filemaker versies - OSX versies


guyvt

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Dank je voor je reactie, maar dat is niet helemaal wat is zoek. Het artikel gaat nl over compatibiliteit tussen OS X Snow Leopard en FMPro.

 

Wat is zoek is en overzicht van de compatibilitet tussen FM Server versies en FMPro clients. Ik ga nl een omgeving beginnen upgraden die bestaat uit een FMServer 8.5 met FMPro 9 clients. Ik wil vermijden dat ik halvewege het upgrade proces met niet-werkende combinaties zit.

Link to comment
Ik ga nl een omgeving beginnen upgraden die bestaat uit een FMServer 8.5 met FMPro 9 clients.

 

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat Fmpro 9 clients op server 8 kunnen inloggen. Voorzover ik weet kan elke client vanaf versie 7 gecombineerd worden met elke server vanaf versie 7. Wel is het zo dat de database alleen functionaliteit mag hebben die compatibel is met de oudste versie client. Dus in versie 10 geïntroduceerde functionaliteit zal het niet doen op een versie 8 client.

 

de filemaker KB geeft slechts één (ouder) advies over gemengde server-client omgeving voorzover ik kon vinden.

 

ter aanvulling: KB artikel over systeemvereisten voor server 8. voor andere versies zijn ook artikelen te vinden op de KB.

 

ik geloof dat server 7 de laatste versie is die (onder rosetta) in classic-omgeving draait.

Link to comment

Ik heb geen ervaring met fm 10. Ik zie op de filemaker KB geen waarschuwingen. (je kan daar ook zelf zoeken: filemaker.com/kb )

De logica is zoals ik het eerder beschreef: gebruik alleen functionaliteit van de oudste versie client. De bestandsstructuur van databases gemaakt met versie 7 tot en met 10 is gelijk (en heeft de extensie .fp7). Dus het zou moeten werken.

Als je het zeker wilt weten, en niet één van de goeroes hier springt erin, bel je met filemaker nederland, dit lijkt me onder de categorie presale technische vragen te vallen waar ze zo antwoord op geven.

Link to comment
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...