Jump to content
  • 0

iTunes: Hoe doen ze dat toch?


Roger

Question

In iTunes komt een geïmporteerd muziekbestand keurig in de hoofdtabel met titel, artiest en album terwijl de subtabellen Artiesten en Albums keurig worden aangevuld met de betreffende Artiest en het betreffende Album, mits deze nog niet voorkwamen.

 

Ik zou iets soortgelijks ook wel willen opzetten met onze productendatabase, zodat producten op de 'iTunes manier' eenvoudiger kunnen worden gevonden: Selecteer eerst in de subtabellen een productgroep, dan een categorie en dan uit de overgebleven producten in de hoofdtabel het gewenste product. Deze navigatie-structuur opzetten is het probleem niet - heb ik mooi voor elkaar zelfs :wink: - maar dat bij het importeren én/of invoeren van een product of reeks producten de subtabellen worden gevuld a la iTunes, dat blijkt nog geen sinecure.

 

Natuurlijk. Met behulp van de EventScript-plugin en wat scripting zou het op zich wel op te lossen zijn. Maar kan het niet anders?

 

Saluutjes, Roger

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Nog wat nader rondgesnuffeld op het forum en geconcludeerd dat meer mensen zochten naar een oplossing voor dit vraagstuk, helaas zonder succes. Of er een chique oplossing bestaat betwijfel ik, maar op te lossen is het wel. Althans, met een script. En dan kun je inderdaad best leuk een iTunes-achtige zoekengine bouwen.

 

Zie bijlage.

 

Het script waarmee de subtabellen worden gevuld heb ik genoemd: Nieuw record bijwerken in subtabellen. Hij werkt goed, maar het kan ongetwijfeld mooier. Als iemand me daar meer over kan leren dan ben ik diegene zeer erkentelijk.

 

Verder hoop ik dat de wat minder ver gevorderden op dit forum inspiratie kunnen halen uit de voorbeeld-file.

iTunes.fp7

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...