Jump to content
  • 0

FM-Server 10 op Mamp Pro


marc93

Question

Heeft er iemand ervaring met de installatie van een Filemaker Server en Mamp Pro. Het lukt ons niet om de Filemaker Server te laten werken met Mamp Pro. Telkens we de Web Publishing willen starten kiest Filemaker Server voor de ingebouwde Apache server voor OSX.

Link to comment

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Wat je kan doen is de standaard webserver van MacOS X gebruiken voor de FileMaker Web Publishing Engine. Deze kan je bijvoorbeeld op poort 8080 laten lopen.

 

Daarnaast kan je MAMP laten lopen op een ander poortnummer (bvb. poort 80) en daar de FileMaker PHP API op gebruiken. Telkens je dan een connectie maakt naar FileMaker zal de deze anders moeten opstellen:

 

$fm = new FileMaker( "my db", "localhost:8888", "user", "password");

 

Groeten,

 

 

pieter

Link to comment
  • 0

Marc,

 

Het is IMHO niet mogelijk om een andere webserver te gebruiken dan de ingebouwde Apache webserver (Mac OS), en IIS (Windows). De meest aannemelijke reden is, dat bij de installatie van de webcomponenten, een Tomcat module wordt geïnstalleerd op de webserver, die FileMaker web publishing requests (/fmi/... !) omleidt naar de Web Publishing Engine. Ik denk dat FMI op zeker wil spelen, en alleen installaties op "bekend" terrein, in min of meer gecontroleerde omstandigheden, voorziet.

 

Ikzelf gebruik als development omgeving, mijn lokale Mac OS 10.6 Apache 2.2 webserver, en een getunede versie van PHP (RC 5.3, d.i. de eerste versie die volledig compatibel is met Mac OS 10.6, zonder speciale truken!). Je kan in je testomgeving, zoals Pieter aangeeft, gelijk welke webserver met gelijk welkePHP extensies gebruiken. Ik connecteer via PHP met onze development server, waarop dus de vereiste webserver met tomcat module draait, in een single machine configuration (WPE en FMS dus ook op dezelfde server).

 

- Jeroen

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...