Jump to content

Jeroen Aarts

Leden
 • Content Count

  398
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Misschien moet je even een stap terugzetten. Om aantallen en totalen te berekenen heb je namelijk ook functies die je in calculations kan gebruiken. Je kan bv. in de tabel Orders een veld aanmaken van het type Calculation dat via de Sum() functie de aantallen van de gerelateerde records optelt. Dit nieuwe veld kan je dan op zijn beurt weer in andere berekeningen gaan gebruiken.
 2. Ik kan het op Windows inderdaad naspelen, op Mac niet. Het treedt enkel op als je de optie 'store only a reference' kiest. Ik ben het nog niet eerder tegengekomen. Ik raad je aan om het als een issue aan FMI te rapporteren: http://forums.filemaker.com/hives/1eea103f05/summary Daarnaast: waarom 'by reference' opslaan, de external storage werkt voortreffelijk?!
 3. Halt script zal de OnTimer trigger niet stoppen inderdaad. De OnTimer script trigger is wel gebonden aan het actieve venster waarin je het installeert, en werkt ook enkel daar op. Als je dat venster sluit stop ook de OnTimer.
 4. Scripts laten lopen op een andere client, of vanuit de Server op de client wordt niet ondersteund door FileMaker. Gelukkig maar, zou ik zeggen want ik zou als gebruiker bv. niet willen dat er plots een script allerlei vertrouwelijke gegevens zou gaan ophalen. Onze ontwikkelaar Jan Stieperaere heeft wel een leuk artikel geschreven over hoe je het met een beetje vernuft toch wel kan bouwen: http://www.clickworks.be/en/trigger-script-another-client
 5. Ik kan dit ook niet naspelen. Heb je de laatste updater v3 geïnstalleerd?
 6. Ron, Arend, Wij hebben ervaring met de XML koppelingen met AccountView in Nederland. Heel concreet duwen we vanuit FileMaker verkooptransacties en voorraadbewegingen door naar AccountView. Dit implementeren we via de XML export vanuit FileMaker, tesamen met een XSLT transformatie Hebben jullie specifieke vragen op maat, neem dan gerust vai PM met me contact op. - Jeroen
 7. Forum, naar aanleiding van de sessie die ik gaf op de schitterende dotFMP unconferencie in Berlijn vorige week, schreef ik een klein blog artikel (let op: in het Engels) over integratie van FileMaker met telefonie: http://bit.ly/phonetofilemaker Hopelijk hebben jullie er wat aan!
 8. Na test bevat de code bevat nog een syntaxfout in de selectie van het volgende COL element. Onderstaande werkt:
 9. Het punt is volgens mij dat je in je binnenste for-each loop je context verkeerd specifieert. Als je bedoelt te iteraties te maken over de DATA elementen van het 12de COL element en het in positie overeenkomende DATA element van het volgende COL element, dan moet je iets doen als onderstaande: Let op, ik heb dit niet getest.
 10. Yamas, Felix, Het is zo dat het in de AVLA (Annual Volume Licence Agreement) en ASLA (Annual Site License Agreement) steeds over contracten voor een jaar gaat - het woord 'Annual' zegt het al . Deze contracten worden ook per jaar in 1 keer afgerekend, al worden de prijzen tegenwoordig omgerekend naar een prijs per maand.
 11. Hallo Dude! Wij ontwikkelden inderdaad een plugin die FileMaker koppelt aan een CCV pin automaat. Je vindt alle info hier: http://www2.clickworks.be/?q=products
 12. Jeroen Aarts

  .

  Je kan ook de functie TextFormatRemove() (TekstFormaatVerwijderen() ?!!) gebruiken in de Auto-Enter opties of een script om stijlen automatisch te verwijderen.
 13. Hoi, Bij een klant waarbij de gebruikers alle werken via een sessie op een Windows 2008 R2 terminal server en een kopie van FileMaker Pro werken, hebben we bij 1 specifieke gebruikers een probleem bij het inschakelen van een plugin (eigen plugin gemaakt mbv de 360 ScriptMaster plugin). Het plugin bestand is voor alle gebruikers hetzelfde en geïnstalleerd in de Extensions folder in de Program Files locatie. Ideëen? De Windows rechten op het bestand zijn OK (Read & Execute), hetzelfde als voor de andere gebruikers.
 14. Er bestaat een handig truukje met de webviewer. Zorg ervoor dat in alle tabellen je velden die registreren wie het record creëerde/wijzigde en de timestamps dezelfde naam hebben. Dan plaats je op elke layout een webviewer met bijvoorbeeld deze code om de timestamp van de laatste wijziging te bekijken (veld heet 'TSLaatsteWijziging' in het voorbeeld): "data:text/html," & Evaluate(Get(LayoutTableName) & "::" & "TSLaatsteWijziging") Uiteraard kan je met wat meer HTML en CSS je tekst opmaken.
 15. ... of nog korter: dit is de link
×
×
 • Create New...