Jump to content

Sumar

Leden
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb het zo opgelost: https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006h8x0X/numbering-portal-rows
 2. Ik probeer labels (54x101 mm formaat) te bedrukken op een Dymo 450 (Mac 10.15 systeem). Wat ik ook doe: ik krijg er alleen compleet witte labels (zonder enige bedrukking) uit. Layout in portrait of landscape, marges op 0 (fixed): het maakt niet uit. Ik zal ongetwijfeld ergens iets fout doen maar wat en waar? Hoop dat iemand een gouden tip heeft. Printen via de Dymo app gaat vlekkeloos.
 3. Na wat heen en weer mailen met Claris is het uiteindelijk goed gekomen. Ze gaven wel aan dat ik Firefox niet meer moest gebruiken, die werd niet ondersteund....
 4. Inloggen bij https://community.claris.com geen probleem, maar op jouw link krijg ik geen artikel te zien. Kennelijk wordt ik niet herkend als FDS lid....
 5. Goedemiddag! ik heb inmiddels een FDS lidmaatschap, maar waar kan ik de FmMigration tool downloaden ? Zal wel ergens moeten inloggen maar waar?
 6. Bekend probleem. Voor ik een record opsla (waar o.a. adres velden in staan die regelmatig geknipt & geplakt worden) loop ik door alle velden en verwijder alle formatting en extra enters door dit te doen: TextFormatRemove ( Trim ( Substitute ( Get(ActiveFieldContents) ; ¶; " " ) ) ) )
 7. Dat zal waarschijnlijk via Applescript moeten gaan.
 8. Probeer eens dit : Tabel::Weekdag ≠ "za" or Tabel::Weekdag ≠ "zo".
 9. Je hebt ook LocationIQ, TomTom en OpenCage als (gratis) alternatieven.
 10. Toch vreemd dat het nu opeens wel gebeurd. Ik heb voor twee bestanden (voor en na de krimp) nog even een recovery gedaan om te kijken wat er gebeurde. Beide bestanden werden niet noemenswaardig groter of kleiner.
 11. Gaat dat automatisch? Bestand is al enige tijd in gebruik maar dit heb ik nog niet meegemaakt.
 12. Goedendag, Is er een reden en/of oorzaak te bedenken waarom een FM15 bestand van de een op andere dag 60% kleiner wordt? Ik kijk net mijn (dagelijkse) backups na ter opschoning en zie dat opeens mijn bestand 60% kleiner worden, zonder dat er enige aanpassing is geweest. Alles doet het nog (anders had ik het wel eerder gemerkt denk ik) en een snelle vergelijking met de dag daarvoor (die was dus groter) levert geen bijzondere gaten op in aantal records of tabellen. Iemand enig idee
 13. Het voorbeeld werkt perfect, ook als ik het namaak en de handleiding volg gaat het goed. Als ik de zaak zodanig aanpas dat met een knop een venster geopend wordt (met daarin de layout waar de formatting zichtbaar moet zijn) werkt 't niet. Waarom is mij een raadsel.... Ik heb 't nu tijdelijk zo dat 't format menu beschikbaar is maar da's wel een werkende maar minder fraaie oplossing.
 14. Goedendag, Ik probeer in 2 layouts (worden geopend dmv scripts in apart venster) de formatting bar te laten zien (en in alle andere niet) maar op de een of andere manier gaat dat niet. De truc zoals in https://filemakerhacks.com/2014/06/14/showhide-formatting-bar/ staat beschreven krijg ik niet werkend (of werkt niet met layouts in nieuw venster?). De layouts betreffen het maken van email (gebruiker) en email template (beheerder). Enig idee hoe dit op te lossen?
 15. Beste experts, ik ben een website aan het scrapen en dat lukt aardig met standaard Filemaker, op een paar punten na waar ik niet uitkom. De bedoeling is om van een URL de tekst en de link te halen.Bv <a href="https://www.abc.nl/en/assortiment/774762/prodx">774762</a> moet "https://www.abc.nl/en/assortiment/774762/prodx" en 774762 opleveren. Weet iemand Custom Functies die dit voor elkaar krijgen?
×
×
 • Create New...