Jump to content

Sumar

Leden
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat zal waarschijnlijk via Applescript moeten gaan.
 2. Probeer eens dit : Tabel::Weekdag ≠ "za" or Tabel::Weekdag ≠ "zo".
 3. Je hebt ook LocationIQ, TomTom en OpenCage als (gratis) alternatieven.
 4. Toch vreemd dat het nu opeens wel gebeurd. Ik heb voor twee bestanden (voor en na de krimp) nog even een recovery gedaan om te kijken wat er gebeurde. Beide bestanden werden niet noemenswaardig groter of kleiner.
 5. Gaat dat automatisch? Bestand is al enige tijd in gebruik maar dit heb ik nog niet meegemaakt.
 6. Goedendag, Is er een reden en/of oorzaak te bedenken waarom een FM15 bestand van de een op andere dag 60% kleiner wordt? Ik kijk net mijn (dagelijkse) backups na ter opschoning en zie dat opeens mijn bestand 60% kleiner worden, zonder dat er enige aanpassing is geweest. Alles doet het nog (anders had ik het wel eerder gemerkt denk ik) en een snelle vergelijking met de dag daarvoor (die was dus groter) levert geen bijzondere gaten op in aantal records of tabellen. Iemand enig idee
 7. Het voorbeeld werkt perfect, ook als ik het namaak en de handleiding volg gaat het goed. Als ik de zaak zodanig aanpas dat met een knop een venster geopend wordt (met daarin de layout waar de formatting zichtbaar moet zijn) werkt 't niet. Waarom is mij een raadsel.... Ik heb 't nu tijdelijk zo dat 't format menu beschikbaar is maar da's wel een werkende maar minder fraaie oplossing.
 8. Goedendag, Ik probeer in 2 layouts (worden geopend dmv scripts in apart venster) de formatting bar te laten zien (en in alle andere niet) maar op de een of andere manier gaat dat niet. De truc zoals in https://filemakerhacks.com/2014/06/14/showhide-formatting-bar/ staat beschreven krijg ik niet werkend (of werkt niet met layouts in nieuw venster?). De layouts betreffen het maken van email (gebruiker) en email template (beheerder). Enig idee hoe dit op te lossen?
 9. Beste experts, ik ben een website aan het scrapen en dat lukt aardig met standaard Filemaker, op een paar punten na waar ik niet uitkom. De bedoeling is om van een URL de tekst en de link te halen.Bv <a href="https://www.abc.nl/en/assortiment/774762/prodx">774762</a> moet "https://www.abc.nl/en/assortiment/774762/prodx" en 774762 opleveren. Weet iemand Custom Functies die dit voor elkaar krijgen?
 10. Dank! Hikvauden kunnen bij mij niet voorkomen, datum wordt niet ingetypt (datum staat in veld of wordt aangemaakt via get(currentdate) maar in de toekomst is deze iets om in het achterhoofd te houden.
 11. Voorlopig (de eerste 20 jaar) heb ik daar geen probleem mee denk ik: dan zijn er 1050 of zo records. Er wordt gezocht op jaar-weeknr, maar dank voor de tip, dan kan ik dan die complexe custom functie ooit eens vervangen.
 12. Hoe doe ik dat in een script?
 13. Dat is precies wat ik zocht. Dank !
 14. Dank, maar ik heb het kennelijk niet goed uitgelegd. Je weet het record nummer niet, wel de inhoud van het record. ? een ? twee ? Drie Zoeken op twee moet dan een recordnummer opleveren (het ? ) en dan zou je naar het record moeten springen.
 15. In een layout met listview is het de bedoeling om (zonder filter) naar een record te gaan met een bepaalde waarde en die dan in de layout (evt) bovenaan te tonen. De gebruiker moet dan nog steeds de mogelijkheid hebben om naar boven/beneden de scrollen door de hele (mogelijk gefilterde) tabel. Is dit mogelijk en zo ja hoe pak ik dat aan (oftewel hoe vindt ik het recordnummer van het record dat gezocht wordt) ??
×
×
 • Create New...