Jump to content

Sumar

Leden
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik was het helemaal vergeten omdat het voorgestelde ontwerp niet doorging. Ja, het is gelukt. Staande layout in formaat van het label. In mijn geval was het label 101x54 (dus layout 101 hoog, 54 breed) en dan lukt het wel. Kan zijn dat je nog een apart papier formaat moet instellen (dus geen A4) met het formaat van het label maar dat weet ik even niet meer zo helder.
 2. Geen idee of het een optie is maar ik heb (na behoorlijk wat gerommel) het volgende gedaan. In Excel een bestand aangemaakt en dat omgezet in CSV formaat, zodanig dat het ook goed door Excel weer in te lezen was. Weet je meteen het juiste scheidingsteken (in mijn geval ";") De headers (uit CSV bestand) in een veld geplaatst (kan ook in een variable maar let dan op de (dubbele) quotes en zo). Daarna maak ik de dataregels aan met ExecuteSQL (veldscheiding ";", recordscheiding "¶") , plak beide aan elkaar en schrijf alles weg naar een bestand met extensie CSV. Altenatief is een tabel aanmaken met de juiste headers en dan daarheen wegschrijven. Als je die tabel exporteert als mer (merge) dan is die in een keer te lezen met Excel (wel even hernoemen naar csv). CSV is wel een standaard indeling, maar met de nodige variaties en smaken helaas...
 3. Ik heb het zo opgelost: https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006h8x0X/numbering-portal-rows
 4. Ik probeer labels (54x101 mm formaat) te bedrukken op een Dymo 450 (Mac 10.15 systeem). Wat ik ook doe: ik krijg er alleen compleet witte labels (zonder enige bedrukking) uit. Layout in portrait of landscape, marges op 0 (fixed): het maakt niet uit. Ik zal ongetwijfeld ergens iets fout doen maar wat en waar? Hoop dat iemand een gouden tip heeft. Printen via de Dymo app gaat vlekkeloos.
 5. Na wat heen en weer mailen met Claris is het uiteindelijk goed gekomen. Ze gaven wel aan dat ik Firefox niet meer moest gebruiken, die werd niet ondersteund....
 6. Inloggen bij https://community.claris.com geen probleem, maar op jouw link krijg ik geen artikel te zien. Kennelijk wordt ik niet herkend als FDS lid....
 7. Goedemiddag! ik heb inmiddels een FDS lidmaatschap, maar waar kan ik de FmMigration tool downloaden ? Zal wel ergens moeten inloggen maar waar?
 8. Bekend probleem. Voor ik een record opsla (waar o.a. adres velden in staan die regelmatig geknipt & geplakt worden) loop ik door alle velden en verwijder alle formatting en extra enters door dit te doen: TextFormatRemove ( Trim ( Substitute ( Get(ActiveFieldContents) ; ¶; " " ) ) ) )
 9. Dat zal waarschijnlijk via Applescript moeten gaan.
 10. Probeer eens dit : Tabel::Weekdag ≠ "za" or Tabel::Weekdag ≠ "zo".
 11. Je hebt ook LocationIQ, TomTom en OpenCage als (gratis) alternatieven.
 12. Toch vreemd dat het nu opeens wel gebeurd. Ik heb voor twee bestanden (voor en na de krimp) nog even een recovery gedaan om te kijken wat er gebeurde. Beide bestanden werden niet noemenswaardig groter of kleiner.
 13. Gaat dat automatisch? Bestand is al enige tijd in gebruik maar dit heb ik nog niet meegemaakt.
 14. Goedendag, Is er een reden en/of oorzaak te bedenken waarom een FM15 bestand van de een op andere dag 60% kleiner wordt? Ik kijk net mijn (dagelijkse) backups na ter opschoning en zie dat opeens mijn bestand 60% kleiner worden, zonder dat er enige aanpassing is geweest. Alles doet het nog (anders had ik het wel eerder gemerkt denk ik) en een snelle vergelijking met de dag daarvoor (die was dus groter) levert geen bijzondere gaten op in aantal records of tabellen. Iemand enig idee
 15. Het voorbeeld werkt perfect, ook als ik het namaak en de handleiding volg gaat het goed. Als ik de zaak zodanig aanpas dat met een knop een venster geopend wordt (met daarin de layout waar de formatting zichtbaar moet zijn) werkt 't niet. Waarom is mij een raadsel.... Ik heb 't nu tijdelijk zo dat 't format menu beschikbaar is maar da's wel een werkende maar minder fraaie oplossing.
×
×
 • Create New...