Ga naar inhoud

Sumar

Leden
  • Items

    99
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Ik kom er niet uit en hoop dat iemand een idee heeft. Wat zou de oorzaak kunnen zijn dat een bestand op systeem A een probleem (crash) heeft en exact hetzelfde bestand (via copy overgezet) op systemen B en C niet ? Van B of C (waar het dus vlekkeloos werkt) weer na A heft 't probleem niet op. Filemaker & MBS versies op alle systemen gelijk. Andere Filemaker bestanden op systeem A hebben geen problemen.
  2. Bij voorkeuren: staat er toevallig geen vinkje bij de onderste regel ? Aanzetten, FM herstarten en dan nog een keer proberen. Getest met FM 18.
  3. Logo in een containerveld zetten en via een layout door de klant wijzigbaar maken ? Met bv een tabel instellingen kan je dan meteen naam, adres en andere variabele gegevens instellen
  4. Ook bij Google kan het misgaan lees ik ik net: https://www.iculture.nl/nieuws/google-drive-verdwenen-bestanden/ . En dan heb je nog het (Broodje Aap?) verhaal dat Google alles wist als het een gevoelige foto tegenkomt.
  5. Kijk eens naar de Monkeybread plugin https://www.mbsplugins.eu/component_Printer.shtml en https://www.mbsplugins.eu/component_PrintDialog.shtml
  6. Even een tip: als je de inhoud van de webviewer opslaat (mbv Export Field Contents) en automatisch openen aanvinkt wordt de zaak in een browser geladen en werken de knoppen wel. Net getest op een Mac.
  7. Dank voor alle reacties. Er zitten numerieke en datum velden in dus ik ga verder niet moeilijk doen en kies de makkelijkste oplossing: specifieke export tabellen. Er is maar 1 gebruiker die de export doet dus dat is ook geen probleem.
  8. Ik had al een vermoedden dat het niet zou gaan werken. Het zal 'm wel zitten in het aanmaken van een bestand, copy (naar klembord) gaat wel goed. Bij een standaard CSV/Excel export zit je met de veldnamen als header. Ik dacht dat op deze manier op te lossen. Dat gaat kennelijk niet dus ik ga nu maar een aantal export tabellen maken, die vullen en die vervolgens exporteren. Dank voor het meekijken
  9. De bedoeling is om met behulp van Datagrid,js (of Fancygrid.js) een custom CSV/Excel bestand aan te maken. De knoppen hiervoor geïnstalleerd volgens het voorbeeld op https://datatables.net/extensions/buttons/examples/initialisation/export.html Zodra ik ga exporteren krijg ik echter een melding waar ik niets van snap: There is no application set to open the URL blob:null/41e26535-e619-4289-9d02-ed9c01e680ee. (zie bijgevoed screenshot) Iemand enig idee wat er loos is en hoe te verhelpen? Betreft Filemaker 19.6.3.302 op een Mac. Demo bestand bijgevoegd. Oja, de copy functie werkt wel DataTablesStart Buttons.fmp12.zip
  10. Da's een hele leuke oplossing. Kende deze relatie mogelijkheid nog niet. Mijn hartelijke dank !
  11. Hallo experts, Ik zit met een vraagje waar ik niet uitkom. Het gaat om het laten zien van vrachtkosten. Een pakket weegt bv 2,3 kg. In een tabel heb ik aanbieders staan met tarieven en bijbehorend maximaal gewicht. Nu zijn er vervoerders die een tarief hebben van 0 tot 5 kg en van 0 tot 10 kg. En dan ook nog met varianten (bv aangetekend of verzekerd). Hoe krijg ik in een layout te zien welke tarieven er zijn zodat gebruike een keuze kan maken ? Dus alle records van 0-5 kg en 0-10 kg met varianten voor een pakket van 2,3 kg als voorbeeld? Gaat dat een loop worden of is er een andere methode?
  12. Ik was het helemaal vergeten omdat het voorgestelde ontwerp niet doorging. Ja, het is gelukt. Staande layout in formaat van het label. In mijn geval was het label 101x54 (dus layout 101 hoog, 54 breed) en dan lukt het wel. Kan zijn dat je nog een apart papier formaat moet instellen (dus geen A4) met het formaat van het label maar dat weet ik even niet meer zo helder.
  13. Geen idee of het een optie is maar ik heb (na behoorlijk wat gerommel) het volgende gedaan. In Excel een bestand aangemaakt en dat omgezet in CSV formaat, zodanig dat het ook goed door Excel weer in te lezen was. Weet je meteen het juiste scheidingsteken (in mijn geval ";") De headers (uit CSV bestand) in een veld geplaatst (kan ook in een variable maar let dan op de (dubbele) quotes en zo). Daarna maak ik de dataregels aan met ExecuteSQL (veldscheiding ";", recordscheiding "¶") , plak beide aan elkaar en schrijf alles weg naar een bestand met extensie CSV. Altenatief is een tabel aanmaken met de juiste headers en dan daarheen wegschrijven. Als je die tabel exporteert als mer (merge) dan is die in een keer te lezen met Excel (wel even hernoemen naar csv). CSV is wel een standaard indeling, maar met de nodige variaties en smaken helaas...
  14. Ik heb het zo opgelost: https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006h8x0X/numbering-portal-rows
  15. Ik probeer labels (54x101 mm formaat) te bedrukken op een Dymo 450 (Mac 10.15 systeem). Wat ik ook doe: ik krijg er alleen compleet witte labels (zonder enige bedrukking) uit. Layout in portrait of landscape, marges op 0 (fixed): het maakt niet uit. Ik zal ongetwijfeld ergens iets fout doen maar wat en waar? Hoop dat iemand een gouden tip heeft. Printen via de Dymo app gaat vlekkeloos.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...