Jump to content

Ari

Leden
 • Content Count

  434
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Staat in de gehoste database vermeld welke client FM versie je minimaal nodig hebt?
 2. Ik gebruik sinds kort de 360works Deploy tool en dat werkt als een zonnetje.. https://360works.com/filemaker-deploy-versions/
 3. Dank Informatics, Marsau en Menno. Ik zat even in de tunnelvisie van variabelen en insert pagenumber. Even vergeten dat je ook gewoon een calc veld kan neerzetten.. Voor de geïnteresseerden, zo kun je met 1 herhalend calc veld op elk onderdeel de paginanummers tonen. In dit geval 4 onderdelen/herhalingen. Let ( [ _R = Get ( CalculationRepetitionNumber ) ; _TotPages = $Pages + 8 ; _PageNr = Get ( PageNumber ) ; _Page = Case ( _R = 1 ; "Page " & _PageNr & " of " & _TotPages ; _R = 2 ; "Page " & _PageNr + $Pages & " of " & _TotPages ; _R = 3 ; "Page " & _PageNr + $Pages + 1 & " of " & _TotPages ; _R = 4 ; "Page " & _PageNr + $Pages + 2 & " of " & _TotPages ) ]; _Page )
 4. Ja het calculeren van de nummers is het probleem niet. Het gaat erom dat je dan volgens mij geen gebruik kunt maken van een footer. Daar kun je het vigerende paginanummer opzetten of een globaal. Het totaal aantal pagina's kun je kwijt in de globaal maar het paginanummer begint telkens bij 1 en je kunt een globaal niet voor elke pagina laten updaten voor zover ik weet.
 5. OK maar hoe verwerk ik dat dan in de footer? Daar kan ik niet voor elke pagina een andere variabele neerzetten.
 6. Ik wil verschillende pdf's aan elkaar plakken en de pagina's door laten nummeren. Het totaal aantal pagina's krijg ik wel boven water maar de pagina's doornummeren krijg ik nog niet voor elkaar. Bij elke nieuwe batch begint de nummering weer bij 1. Iemand een oplossing?
 7. Maak in de portaal tabel een unstored calculation veld aan met als waarde get(recordnumber) en plak dit op je portaal
 8. Nice! Nooit toegepast maar biedt mogelijkheden!
 9. Kun je dat eens uitleggen H? Ik weet wel dat je een valuelist met een onzichtbaar teken kunt sorteren maar dat is denk ik niet wat jij bedoelt.
 10. Nog een (geïndexeerd calculatie)veld aanmaken met maandnummer en daar op sorteren?
 11. Wat ik bedoel(de) te zeggen is dat een Mac je waarschuwt als een onderliggende applicatie iets van je nodig heeft door te gaan knipperen in de taakbalk. FM onder Windows starten is inderdaad vaak een drama. Ik dacht dat het vooral voorkwam in een terminal server omgeving maar blijkbaar ook op een desktopversie van Windows. Het komt zelfs voor dat je FM meerdere keren ziet draaien als je de task manager opent. Ook bepaalde Java processen worden niet goed afgesloten bij het sluiten van FM. Als er dan uiteindelijk 12 keer hetzelfde Java proces draait start FM helemaal niet meer op. Geen idee wat de oplossing is. De systeembeheerder geeft uiteraard FM of bijbehorende plugins de schuld..
 12. Dat is volgens mij alleen als een programma dat op de achtergrond draait om een actie vraagt.
 13. Vervang de komma's door een enterteken. Nu staan de nummers onder elkaar. Met valuecount vind je hoeveel nummers er zijn. Met een loop $n=valuecount(LijstMetNummer) doe je iets in een script. Exit loop if let ($i=$i+1;$i) > $n Bij elke loop pak je getvalue ( LijstMetNummers ; $i )
 14. Deze methode werkt wel handig. Een gantt chart met repeating fields is niet vooruit te branden. Daar moet je HTML voor gebruiken. En met zulke kleuren moet je ook nog elk jaar nieuwe contactlenzen kopen.. Button.fmp12
 15. Leuke Toepassing Menno! Ik zie wel dat je alleen het viercijferige getal terugkrijgt ( 1234 ipv 1234AB ) Het adres bij een postcode is mij ook niet gelukt. Je krijgt alleen provincie en stad terug maar geen straatnaam. Ik weet dat je Postcode.nl ook via een api kunt benaderen. Zij geven wel accurate info. Het gratis ophalen van een postcode is hier wel beperkt tot een klein aantal per periode.
×
×
 • Create New...