Jump to content

Ari

Leden
 • Content Count

  506
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Je kunt ook de naam van de tabs conditioneel leeg laten zodat de betreffende tab niet zichtbaar is. Je moet dan in de opmaak geen omlijning gebruiken anders kun je op de lijn klikken waarbij het tabblad alsnog zichtbaar wordt.
 2. In de velddefinitie afronden op 1 dec en op de layout aangeven dat je 2 decimalen wilt tonen
 3. Het idee is goed maar ik vraag me af hoe je de volgende zaken hebt opgelost: In het algemeen ga je op zoek naar het ID van een record. In dit geval vind je bijvoorbeeld de naam van een relatie. Ga je dan de bijbehorende ID weer terug zoeken met SQL? Lijkt me lastig met dubbele namen. De gebruikerservaring van scrollen in een tekstveld lijkt me niet optimaal en als de tekst te lang is staat hij deels op de volgende regel. SQL is hoofdlettergevoelig en daar moet je ook maatregelen voor treffen.
 4. Je kunt ook een 'gotofield' op trigger 'onObjectKeystroke' maken. Is safe en het voordeel is dat je nog in het veld kunt om de inhoud te kopiƫren en het scheelt je een berg onderhoud.
 5. Hoeft niet perse een card window te zijn. Heeft de eigenschap dat hij op de positie blijft waarop hij is geopend en dwingt af om gesloten te worden voordat je weer op de originele window verder kunt
 6. Maak een nieuw window type card en open de layout die je wilt gebruiken om een relatie te kiezen. Op deze layout kun je direct op de tabel zoeken. Maak een keuzeknop met de scriptstappen die het relatie ID te setten en window weer sluiten.
 7. Met een card layout kun je direct op de hoofdtabel zoeken.
 8. Ik ga er vanuit dat het een vaste matrix is waar je door op X en Y een lineaal te leggen bij het juiste antwoord komt. Voor dat doel kun je prima met mijn opzet uit de voeten. Als inhoud van de records dynamisch is wordt het wellicht een ander verhaal.
 9. Je hebt aan 3 herhalende velden XYZ genoeg. Met een scripttrigger bepaal je de veldnaam, get ( activeFieldname ) en de herhaling, get ( ActiveRepetitionNumber ). Nu weet je waar je cursor staat en run een script om de bijbehorende X,Y of Z velden te bepalen. Deze info leg je vast in een globale variabele en met een conditional format kleur je het veld. Zo kun je op X, Y of Z klikken om de bijbehorende coordinaten te vinden. Zie bijlage . 3d Matrix.pdf
 10. Het is niet gebruikelijk en af te raden om een primary key in een calculatieveld vast te leggen. Je kunt uiteraard wel automatisch een key laten neerzetten via een auto enter calculatie. Wellicht is dat wat jij bedoelt? Zijn je veldtypen (number of text) aan beide zijden gelijk? Vink de indexering eens uit en later weer aan (wel tussendoor opslaan). De indexen worden dan opnieuw opgebouwd.
 11. Dit gaat over automatisch vullen van velden https://www.clarify.net/index.php?/topic/10633-verversen-calculation/#comment-62397
 12. Ben er inmiddels uitVerdichten.fmp12
×
×
 • Create New...