Jump to content

Ari

Leden
 • Content Count

  473
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als je de stad via de relatie ophaalt krijg je die van de eerste record (let op de sortering) De laatste krijg je met de functie 'Last'
 2. Ik wil een object verbergen in de zoekmodus, get ( windowmode ) = 1 Dit werkt niet terwijl conditional format wel op deze manier werkt Is er een oplossing?
 3. Is er een dwingende reden dat je met een venstermenu werkt en niet met een dropdown list?
 4. Als ik een nieuw veld aanmaak in de developers versie dan wil het wel eens voorkomen dat het veld geen index heeft in de productie versie. Dus als je daar een waarde in zet kun je daar niet op zoek of naar linken totdat je de index repareert. En dat gebeurt heel regelmatig. Serial nummers worden soms gewoon teruggezet na update soms tot ergens halverwege in de reeks. Moet ik dus handmatig het eerstvolgende nummer gaan instellen of misschien een keer een script maken die dat automatisch doet. In de tijd dat ik nog op de ouderwetse manier importeerde had ik deze problemen nooit. Maar ik zal een kijken naar of ik de meest recente versie heb en of dat soelaas biedt. Dank voor het meedenken
 5. Ik ondervind regelmatig problemen bij het migreren van een database mbv de data migratietool. Als ik een nieuw veld heb aangemaakt werkt de index soms niet en moet ik de index uit- en aanzetten of het bestand recoveren. Daarnaast schiet regelmatig de standaard serial teller terug... Klant kan dan geen record meer aanmaken omdat het serienummer niet uniek is. Komt niet echt profi over en kost een hoop gedoe om het allemaal weer recht te zetten. Voor het laatste probleem heb ik inmiddels onderstaande workaround maar het verliezen van de index blijft terugkomen (known bug) https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006ezLhaSAE/corrupt-index-on-new-field-after-using-data-migration-tool RightValues ( ExecuteSQL ( "SELECT " & 'sqlField ( PRODUCT::serialNumber ) & " FROM " & 'sqlTable ( PRODUCT::__ID ) ; "" ; "" ) ; 1 ) + 1
 6. Een andere manier is om een relatie te leggen vanuit een global field naar het ID veld van de tussentabel. In de tussentabel maak je een veld #1 aan met de waarde 1. Als je de gezochte ID in de global zet en het veld #1 uitleest heb je automatisch False of True (leeg of 1 in dit geval).
 7. Een grondstof kan meerdere gevaarzinnen hebben dus er kunnen meerdere records van de tussentabel aan hangen. Je zoekt een bepaalde ID in de lijst van ID's die via de tussentabel aan de grondstof hangt. Met een patterncount of een filtervalue kun je bepalen of de betreffende ID in de lijst voorkomt.
 8. Je kunt ook een tabel maken waar alle layouts in staan met een eenvoudig script. Ik zet daarbij ook het formaat en positie van Card layouts in de naam zodat deze automatisch op de juiste positie staan. Systeem layouts zijn leeg en openen automatisch net buiten het scherm dmv get ( screenheigth ) +1 Je kunt op deze manier eenvoudig de juiste layoutID opzoeken in de tabel en deze gebruiken in je script. Met een custom functie regel je dan de positie en andere eigenschappen die je in de layoutnaam verwerkt. Script staat in bijlage. Layouts.pdf
 9. OK dat klinkt goed! Zojuist geprobeerd om er 1 aan te passen in Illustrator en geëxporteerd naar SVG maar zoals verwacht is dit niet de weg. Hoe en waar kan ik de templates aanpassen zodanig dat ze hun eigenschap behouden?
 10. Ik heb een icon gemaakt en geëxporteerd als SVG. Filemaker neemt de kleur over van het origineel maar ik wil de kleur instellen in FM zodat ik bij een hover de kleur kan laten variëren. Geprobeerd met transparante kleur, wit, zwart en de kleur zoals de standaard icons in FM staan maar dat geeft geen oplossing. Weet iemand of dit wel mogelijk is?
 11. Notaties hebben betrekking op de format op je layout en niet hoe de waarde in de database wordt opgeslagen. Als je kiest voor 'as entered' zie je hoe het daadwerkelijk is opgeslagen. Daar zorg je dat alles met streepjes wordt gescheiden zoals eerder beschreven.
 12. en als dat niet werkt met een substitute de spaties en slashes met een - vervangen
×
×
 • Create New...