Jump to content

Ari

Leden
 • Content Count

  443
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Opgelost, hij ging van het padje af..
 2. Klopt het dat records updaten met een importscript niet werkt met een lokaal bestand op de iPad? Wanneer ik het bestand via de host draai werkt het prima. Zodra ik het lokaal zet worden records niet meer geupdate.
 3. Grappig! Dus het aapje doet ook de OCR?
 4. Heeft iemand ervaring met een plugin die text kan lezen uit een PDF in een containerveld? Ik zie dat oa 360works en Monkeybread deze mogelijkheid bieden. Welke werkt het prettigst en zijn er (betere) alternatieven?
 5. Maak in de tabel een globaal veld. Maak een kopie van je tabel(occurence) in de relatiegrafiek en leg een relatie globaalveld - weeknummer. via de scriptstap 'ga naar gerelateerd record' kom je bij de weeknummers. Daarbij kun je kiezen of je alleen records met het betreffende weeknummer wilt zien of dat je in de selectie op het weeknummer belandt. Om te voorkomen dat je ook de weeknummers van voorgaande jaren ziet maak je een extra (calculatie)veld met de combinatie jaar/week
 6. De data API is dan waarschijnlijk het meest 'future proof'..
 7. Ik vernam een gerucht dat de PHP API op termijn wordt uitgefaseerd. Kan iemand dat bevestigen (of beter ontkrachten)?
 8. Mijn voorlopige conclusie is dat de maximale breedte op een reguliere iPad 922 is. Als je alleen met een iPad Pro werkt kun je 1024 gebruiken. Ik hoop dat mijn conclusie onjuist is..
 9. Als ik de breedte van een Card instel op 1024 dan wordt deze op een reguliere iPad teruggeschaald tot ongeveer 80% terwijl hij op een iPad Pro 11" goed wordt weergegeven. Verbreden heeft geen effect. Iemand een oorzaak / oplossing?
 10. Staat in de gehoste database vermeld welke client FM versie je minimaal nodig hebt?
 11. Ik gebruik sinds kort de 360works Deploy tool en dat werkt als een zonnetje.. https://360works.com/filemaker-deploy-versions/
 12. Dank Informatics, Marsau en Menno. Ik zat even in de tunnelvisie van variabelen en insert pagenumber. Even vergeten dat je ook gewoon een calc veld kan neerzetten.. Voor de geïnteresseerden, zo kun je met 1 herhalend calc veld op elk onderdeel de paginanummers tonen. In dit geval 4 onderdelen/herhalingen. Let ( [ _R = Get ( CalculationRepetitionNumber ) ; _TotPages = $Pages + 8 ; _PageNr = Get ( PageNumber ) ; _Page = Case ( _R = 1 ; "Page " & _PageNr & " of " & _TotPages ; _R = 2 ; "Page " & _PageNr + $Pages & " of " & _TotPages ; _R = 3 ; "Page " & _PageNr + $Pages + 1 & " of " & _TotPages ; _R = 4 ; "Page " & _PageNr + $Pages + 2 & " of " & _TotPages ) ]; _Page )
 13. Ja het calculeren van de nummers is het probleem niet. Het gaat erom dat je dan volgens mij geen gebruik kunt maken van een footer. Daar kun je het vigerende paginanummer opzetten of een globaal. Het totaal aantal pagina's kun je kwijt in de globaal maar het paginanummer begint telkens bij 1 en je kunt een globaal niet voor elke pagina laten updaten voor zover ik weet.
 14. OK maar hoe verwerk ik dat dan in de footer? Daar kan ik niet voor elke pagina een andere variabele neerzetten.
 15. Ik wil verschillende pdf's aan elkaar plakken en de pagina's door laten nummeren. Het totaal aantal pagina's krijg ik wel boven water maar de pagina's doornummeren krijg ik nog niet voor elkaar. Bij elke nieuwe batch begint de nummering weer bij 1. Iemand een oplossing?
×
×
 • Create New...