Jump to content
  • 0

Problemen met pdf's mailen via Apple Mail 4.3


Roger

Question

Na de laatste software-update voor Mac OS X (versie 10.6.4) te hebben uitgevoerd, waarmee ook het programma Mail van een update wordt voorzien (van versie 4.2 naar 4.3), ontstaan bij mij problemen met het versturen van mails met pdf-bijlage:

 

De pdf-file komt in een zwart kader te staan met in de linkerbovenhoek een kruis waarmee de pdf kan worden weggeklikt. Tekst komt niet mee in de mail, of is in elk geval niet zichtbaar en ook is het niet mogelijk tekst toe te voegen in de mail.

 

Is er al iemand tegen hetzelfde aangelopen en is er een oplossing voor?

5a758dcc26cef_Schermafbeelding2010-07-15om12_55_29.thumb.png.51cb313e1205fc169d3d1c45a96a1c3d.png

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Aangezien er nog geen reacties waren op dit onderwerp (en de nood hoog is) ben ik zelf nog wat verder gaan spitten. Helaas zonder resultaat.

 

Ik heb een testbestandje gemaakt waarmee het probleem te simuleren is i.c.m. Apple Mail 4.3. Met Mail 4.2 treedt het probleem niet op. Je zou dus zeggen dat het echt iets met de nieuwe versie van de software te maken heeft. Maar misschien kan ik in mijn script mogelijk iets aanpassen waardoor de pdf wel weer normaal in de mail verschijnt? Suggesties zijn zéér welkom, want dit is bedrijfskritische functionaliteit.

 

Als je een printopdracht geeft vanuit de menubalk en dan kiest voor PDF en email PDF dan gaat het wel goed, d.w.z. er wordt dan een mail aangemaakt waarin de pdf verschijnt en in in de mail kan nog tekst worden getypt. Wat wel bijzonder is, is dat dan onder de pdf een zwarte balk verschijnt.

pdf_mail.fp7

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...