Jump to content

MacBook Air te koop


Recommended Posts

Sommige forumers weten al dat ik een accidentje heb gehad en mijn MacBook 17" + iPhone gewoon kwijtgespeeld ben - van de motorfiets gevallen wegens rugzak niet goed vastgemaakt.

Als je zoals ik dat ding dagelijks nodig hebt, dan is dat een heel lastig voorval. De volgende dag moest ik om 5 uur 's morgen op de luchthaven zijn, want we gingen naar de FileMaker DevCon. Second handicap.

 

Die MacBook Air is dus gekocht op Miami Beach. Apple verkoopt geen 17" MacBooks meer, en de Retina Mac kan je niet uitbreiden eenmaal je'm gekocht hebt. Daar er geen machine op configuratie beschikbaar was, moest ik me dus redden met een voorlopige machine.

De MacBook Air is echter wel een full option machine. Een Intel I7 met 500 GB SSD en 8GB RAM. Thunderbolt en USB3 aan boord. Heel belangrijk: QWERTY toetsenbord. Ik denk niet dat je het toetsenbord kan vervangen.

Grootste probleem voor mij was niet het QWERTY toetsenbord ( werk met QWERTY sinds mijn eerste PowerBook ) maar de scherm resolutie. Wie altijd zijn MacBook aan een externe monitor hangt, heeft hier geen probleem mee, maar ik moet met dat ding ook bij klanten werken, dus zonder extra scherm en FileMaker layouts maken waar het scherm van de MacBook Air (1440x900) soms net iets te klein voor is.

 

Ondertussen heb ik me dan toch maar een Retina 15" aangeschaft, die kan ik op 1900x1200 instellen. Alles is een stuk kleiner dan bij een 17", de scherpte van de display verzoet echter de bittere pil. Ik koop wel een straffer brilletje.

 

Dus. De MacBook Air kost in de AppleStore met de bijkomende USB superdrive en het AppleCare contract voor 3 jaar een een dikke 2600 euro , in NL zelfs nog iets meer dan in B, wat onbegrijpelijk is. Na 3 maanden gebruik is er nog geen krasje op te zien - ik heb er ook een protective casing voor aangeschaft om die krasjes te voorkomen. Hij ga nu weg voor 2.000. Tenslotte had ik 'm in Miami ook voor een iets betere prijs, maar moest dan wel nog invoerrechten betalen. Ik lever 'm aan in de orginele installatie-staat, dus met de Mountain Lion partitie die er bij hoort netjes klaar voor initieel gebruik.

 

Stuur me een pm als je interesse hebt.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...