Jump to content
  • 0

Gefilterd portaal afdrukken


Rik Verbruggen

Question

Hallo FM-ers,

Ik heb een lay-out met gegevens en een portaal en wil daar graag een afdruk van. Normaal gesproken zou ik dat m.b.v. GTRR en een rapport-lay-out' doen maar in dit geval is de portal gefilterd. Het filter kan er telkens anders uitzien. Als ik via de 'normale-GTRR-route ' ga krijg ik alle records uit het portaal op basis van de database-relatie. Ik kan ook geen andere database-relatie aanmaken voor het rapport omdat ik vooraf niet weet op welke gegevens er gefilterd wordt.

Even als voorbeeld:

Stel ik heb een lay-out met factuurgegevens en een portaal met factuurregels. Als je een factuur zou willen afdrukken met alle factuurregels zou je een nieuwe rapport-lay-out kunnen maken en die aanroepen mbv GTRR. Maar stel nu dat het aantal records in het portaal met de factuurregels is beperkt d.m.v. een filter. Hoe kun je dan de factuur afdrukken met alleen de gefilterde factuurregels? Zou iemand mij op de rit kunnen zetten?

Alvast bedankt, Rik

Link to comment

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hallo Felix,

Ik heb het portaal filter omgebouwd naar een zoekopdracht die wordt uitgevoerd nadat de GTRR stap is uitgevoerd en dat werkt. Bedankt dat je me weer eens op het juiste spoort gezet hebt.

Mijn aanvankelijke pogingen gingen langs de lijn om te proberen de foundset van het portaal op de één of andere manier te benutten binnen de rapport-layout. Dan hoef je niets om te bouwen en de kans op fouten is kleiner bij het ombouwen van filter naar zoekopdracht.

Mocht je nog op een leuk idee komen in die richting houd ik me aanbevolen.

Ron

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...