Jump to content
  • 0

1 ip adres 2 servers


Johnny

Question

Ik heb een server met fmserver 11 met een paar gebruikers die extern inloggen op een ip adres. Geen probleem. Nu wil ik nog een server met fmserver 13. Kan dat op hetzelfde ip adres? Dus fms 11 en fms 13 samen. Ik weet bijna zeker dat het niet kan, maar misschien toch een soort van workaround?

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Mij lukt het niet om dit via de router te regelen, ik heb wel 5003 geredirect naar een server op het interne adres, maar met de toevoeging ipadres:5001 en dan intern doorsluizen in poort 5003 met de fms13 server lukt me niet. Verder las ik nog dit ergens op dit forum:

 

Re: Meerdere servers op 1 ip adres

Nieuw berichtdoor Jeroen Aarts » do, 17 mei 2012 14:08

Als het je bedoeling is om via IWP of CWP op verschillende servers achter 1 publiek adres te raken, dan is is er een oplossing. Of je router kan je via port redirection inkomende request mappen naar verschillende interne IP adressen of hosts. Wij gebruiken dit concreet om 2 development servers op een locatie van buitenaf te bereiken: op de router is de port redirection zo ingesteld dat request op de "gewone" poort 80 naar server 1 gaan, terwijl requests op poort 591 naar server 2 afgeleid worden.

 

Concreet ga je in de externe links naar je IWP/CWP server dan wel desgevallend het poortnummer moeten opgeven, zoals in http://mijnserver.kantoor.net:591/fmi/iwp/

 

Als het gaat om een remote verbinding vanuit FileMaker Pro, dan is bovenstaand scenario niet mogelijk. De poorten (5003, ...) waarmee FileMaker Pro verbindt, of - omgekeerd - waarnaar FileMaker Server luistert, die liggen vast en kan je niet veranderen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...