Jump to content
  • 0

Bug weergave container met geroteerde foto erin?


PackD

Question

Ik heb een vreemd probleem met Filemaker.

 

Tijdens het bekijken van producten in onze filemaker solution blokkeerde Filemaker opeens. Na een tweetal minuten wachten (filemaker reageert niet) kwam er terug leven in de zaak.

 

Na heel wat uitzoekwerk ben ik tot de vaststelling gekomen dat het probleem veroorzaakt wordt door sommige foto's. Wij steken al onze foto's "by reference" in een container. Als filemaker sommige foto's moet tonen dan dan "hangt" het scherm gedurende een hele poos bij het laden van de record. Ook als je van/naar layout mode gaat heb je dezelfde wachttijd.

 

Ik ben hier niet gestopt en ben verder op onderzoek gegaan. Ik heb een nieuwe, lege filemaker file gemaakt, met daarin 1 tabel, 1 container veld en 1 layout. Hier ben ik dan nieuwe records gaan maken en foto's by ref in de container gaan steken om het probleem in kaart te brengen.

 

De meeste foto's die ik toevoeg leveren geen probleem op. Echter viel het me op dat foto's gemaakt met een iPad camera steevast het probleem veroorzaakten. Als ik vervolgens diezelfde foto open met Windows Photo Viewer, roteer en opnieuw in een container gooi is het probleem weg. Ook als op de iPad een foto wordt gemaakt in de normale stand (horizontaal) zodat de EXIF parameter rotation op 0 staat, gaat alles goed. Als laatste test heb ik de EXIF rotation parameter van een niet-iPad foto aangepast naar bv 180° gedraaid, en ja hoor: ook met deze foto loopt het mis. Het is dus niet zozeer de afkomst van de foto, maar eerder de rotation parameter in de EXIF data van de foto.

 

Het probleem verdwijnt trouwens wanneer ik de container op "optimize for interactive content" zet ipv op "optimize for images". Ik vermoed dat Filemaker in dat geval de EXIF data niet uitleest, waardoor het probleem vermeden wordt.

 

Ik heb al vanalles uitgetest:

- verschillende computers: hetzelfde probleem op 3 verschillende computers.

- filemaker lokaal vs server: zowel een gehoste file als een lokale file hebben het probleem.

- filemaker type: pro vs advanced, allebei getest

- filemaker versie: filemaker 12 heeft dit probleem niet!

- geïsoleerd: eerst merkte ik het probleem in een volledige solution, ik heb daarna een nieuwe geïsoleerde file gemaakt met alleen een container erin.

- plugins: zowel mét plugins, als zonder plugins getest.

 

Ik ben dus ten einde raad; is dit een bug in filemaker 13, of is er iets totaal anders aan de hand? Hebben jullie dit ook?

 

Filemaker 13.0v5 (pro, advanced, server)

Windows 7 SP1 32 bit

download voorbeeld foto: https://dl.dropboxusercontent.com/u/7016224/IMG_2979.JPG

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
....

Daarnaast: waarom 'by reference' opslaan, de external storage werkt voortreffelijk?!

 

... totdat je een dataset van 200.000 records met extern opgeslagen containers wilt kopieren naar een andere FMP12 file (data overzetten naar een nieuwe versie).

Man, man, man, wat traag!

Heb je even een uurtje of 6?

Maar dat is een ander onderwerp.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...