Jump to content
  • 0

If-functie voor portal


Y&T

Question

ik heb een tabel met grondstoffen en een tabel met gevaarzinnen. Dan heb ik een koppelingstabel tussen de twee, waarin grondstof-ID en gevaarzin-ID staan. Een grondstof kan meerdere gevaarzinnen hebben. In een layout van grondstoffen heb ik een portal staan waarin ik alle gevaarzinnen zie die gelden voor de grondstof. Nu wil ik een if-functie gebruiken die kijkt of een gevaarzin geldt voor een grondstof of niet. Op een of andere manier lukt het me niet en krijg ik alleen een bevestigend antwoord als de betreffende gevaarzin als eerste in de portal staat. Hoe moet ik dit aanpakken?

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Een grondstof kan meerdere gevaarzinnen hebben dus er kunnen meerdere records van de tussentabel aan hangen. Je zoekt een bepaalde ID in de lijst van ID's die via de tussentabel aan de grondstof hangt. Met een patterncount of een filtervalue kun je bepalen of de betreffende ID in de lijst voorkomt.

 

Link to comment
  • 0

Een andere manier is om een relatie te leggen vanuit een global field naar het ID veld van de tussentabel. In de tussentabel maak je een veld #1 aan met de waarde 1. Als je de gezochte ID in de global zet en het veld #1 uitleest heb je automatisch False of True (leeg of 1 in dit geval). 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...