Ga naar inhoud
  • 0

Wat werkt het snelst


se7en

Vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

@ TROMP ,dan heb jij toch een andere versie FM,ik kan de layouts toch hernoemen.Ik heb een schatting opgegeven van meer dan 100 tabellen,het gaat zich om het omzetten van een FM6 systeem naar 7.

Het 6 systeem beheerd o.a een centrale met 10 filialen,stuurt weegschalen aan,labelprinters,weegschaalkassas,beheerd inkopen,verkopen,tracering,rapporten,produktie van centrale en filialen enz...

ALs je dit in een tiental databanken (6) kunt stoppen nodig ik je van harte een weekje uit in de zon :D (verblijf in buitenland)

Link naar reactie
  • 0

Hallo Ron,

 

Op het moment dat je naar een layout gaat op basis van de naam van de layout (middels een parameter) dan zal de naam moeten corresponderen met de naam (label) van de layout zelf. Dus het voordeel om één (geparameteriseerd) navigatiescript te hebben heeft ook een nadeel, op 2 plaatsen namen onderhouden en op elkaar afgestemd houden.

 

En ik ga zeker jouw uitdaging aan om jouw ontwerp eens goed tegen het licht te houden. Heb je documentatie van jouw datamodel?

Link naar reactie
  • 0

:D:D Behalve als je de layoutnamen van je bestand met de functie Layoutnames opslaat en elke waarde van dit veld door berekening koppelt aan je navigatiescript ?

@Tromp als ik wat meer klaar heb in 7 zal ik je mailen... :wink:

 

Er is wel een goed punt aangehaald ivm slechts 1 bestand te gebruiken,ervaar nu wel dat je navigatie bvb zeer goed moet georganiseerd worden om een overzicht te hebben van alle tabellen zonder dat het gebruiksgemak van de oplossing eronder lijdt.

Link naar reactie
  • 0

Interessante aanvullingen. Ik vind het wat ver gaan om layout namen op te slaan in een veld om vervolgens layout namen te kunnen wijzigen. Wel mooi bedacht RON. Ik zou zeggen consitentie aanbrengen in naamgeving.

Persoonlijk gebruik ik voor de layoutnaam de naam van de tabel waarop deze is gebaseerd met een toevoegsel. Ook voor de toevoegsels geef ik vaste namen. Daardoor hoef ik niet meer na te denken hoe een layout heet en is de afstemming van parameter en layoutnaam geen probleem.

 

Het achteraf wijzigen van layout namen zal inderdaad tot fouten leiden. Ik vind dit een acceptabel gevaar. Bovendien kan men de layout namen altijd weer corrigeren naar de oorspronkelijke naam.

Persoonlijk wijzig ik eigenlijk nooit layoutnamen en tabelnamen na aanmaak. Deze zijn vastlgelegd in het functioneel ontwerp en dienen daarmee overeen te komen.

 

Maarja dat is mijn werkwijze. Leuke discussie.

Link naar reactie
  • 0

 

Het achteraf wijzigen van layout namen zal inderdaad tot fouten leiden. Ik vind dit een acceptabel gevaar.

 

Toch niet als je op basis van een layoutID gaat werken.

Dan mag je de naam veranderen zo dikwijls als je wil, layouts in een andere volgorde zetten, maak niet uit...

 

...in lager dan 7 toch.

 

Dus ga ik er van uit dat dit ook in FM 7 geen probleem mag opleveren ¿¿??

Link naar reactie
  • 0

Jullie bezorgen me wel extra werk :D maar loont zich hopelijk later.Ik heb een globaalveld "Get layoutnames°" in een tabel gestopt met in elk record een sleutelgetal naargelang het menu (Inkopen 1 verkopen 2 enz)Vervolgens een tekstveld met een caseberekening die voor elk record op recnr de layoutnaam per sleutelgetal invuld.

Mijn scriptparameter verwijst van elke tabel naar dat tekstveld en in samenwerking met hidden portals bekom ik een duidelijke navigatie.

Maar zo leren we bij he :wink:

Link naar reactie
  • 0

Jean,

 

Mooie techniek alleen ik zie niet in hoe je deze goed kan combineren met de besproken scriptparameter.

 

uitgangs punt 1 kort script waarmee naar iedere layout kan navigeren.

 

 

Go to layout name by calculation -> get (scriptparameter)

 

bij de knoppen die je gebruikt voor navigatie hoef je alleen het script aan te geven en als scriptparameter de naam van de layout. Dit zou je natuurlijk kunnen vervangen door de layout ID maarja dan moet je layout id gaan onthouden of ergens noteren. Lijkt me niet echt handig.

 

Groet,

 

WJ

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...