Jump to content
  • 0

Filemaker 5 & Oazium Events manager plugin


livio

Question

Huidige situatie :

FMP 5.5 UL (Mac OS9) + Oazium Events Manager Plugin met FMRemote Conn. naar Lasso.

1 Products DB (+20.000 recs)

1 Wisselkoers DB

 

Bedoeling :

Onze products database bevat prijzen in EURO, USD en GBP.

De prijzen worden ingegeven in EURO. Daaruit worden de USD en GBP prijzen gehaald op basis van berekening met de wisselkoers van het moment. Om 2:30u 's nachts wordt onze wisselkoersen DB geupdated en moeten alle USD/GBP prijzen in de products db ook opnieuw berekend worden. De koers van de USD/GBP zit in een global field.

De Events manager plugin zorgt voor de update van dat global field door om 2:35u een script te starten en het veld te updaten met de nieuwe koers.

 

Probleem :

De ene dag draait het script perfect, de andere dag helemaal niet, en is het veld met de wisselkoers in onze products DB leeggemaakt... !?

Wat zou de reden zijn dat ie nu es wel, dan eens niet werkt? Zou het kunnen dat de DB op dat moment te druk bezig is om een update van de global uit te voeren?

 

We hebben zelfs een 2e test gedaan... om 2:40 automatisch de products db sluiten en opnieuw laten openen (met die zelfde events plugin). Bij het openen gaat ie autom. dat 'update global-script' uitvoeren.

Helaas hier hetzelfde probleem... soms doet em dat, andere keren niet...

 

Vraag

Hoe kunnen we zeker zijn dat een bepaald veld (global) werd geupdated of hoe kunnen we zorgen dat de scripts kunnen werken als de machine te druk bezet is met web-requests?

 

 

 

Livio

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Teneerste zou ik de wisselkoeres niet bijhouden in een global, maar in een gewoon numeriek veld. Je kunt de wisselkoers dan relationeel gaan halen.

 

hoe kunnen we zorgen dat de scripts kunnen werken als de machine te druk bezet is met web-requests?

Je plaatst de bestanden op een FileMaker Server. Je laat een FileMaker Unlimited Pro inloggen op de bestanden voor de hosting en een FileMaker Pro laat je inloggen voor de batches en evt beheer v.d. databanken.

 

 

Koen

Link to comment
  • 0

De machine is connected naar een FMP Server. Die update moet gebeuren op die machine wegens die global. Het update script draaien op een andere machine heeft geen zin he met een Global omdat de webserving FMP client dan geen update krijgt..

 

De reden dat we voor een Global field gekozen hebben is omdat we geen half uur willen wachten eer alle +20.000 records geupdated zijn en relationeel veld is ook niet goed omdat die die calculatie niet kan indexeren :-(

 

 

Livio

Link to comment
  • 0
De reden dat we voor een Global field gekozen hebben is omdat we geen half uur willen wachten eer alle +20.000 records geupdated
OK, maar je kan ook een relatie maken naar record 1 van een bestand, waar een numeriek veld staat met de juiste koers.
en relationeel veld is ook niet goed omdat die die calculatie niet kan indexeren
Je kan geen eieren bakken zonder ze te breken. Met een global veld gaat dat ook niet. Zolang er niet gezocht wordt (kan worden) op de omgerekende bedragen is dit ook geen probleem.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...