Jump to content
  • 0

filemaker script uitvoeren via het toetsenbord


Wim Bongertman

Question

Ik ben bezig een kassa applicatie te schrijven in filemaker 4 of 5. Voor het activeren van schrips heb ik steeds de muis nodig. Dat is niet handig op een toonbank. Kunnen script ook worden bedient met functietoetsen of via een programmeer toetsenbord? (hierop kunnen allerlei toetsaanslagen worden verwerkt tot een knop.) Weet iemand ook of er een kassa applicatie te koop is in Nederland welke met filemaker is geschreven?

Link to comment

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Is het de bedoeling dat er barcodelezers aan de kassas komen te hangen?

 

Koen

 

Ja, dat is bij een computerkassa een belangrijk gebruiksgemak. De barcodescanner kan gewoon tussen het toetsenbord worden geplaatst, dat is niet het probleem. Maar vervolgens moeten er afsluitingen van klanten en dagrapporten enz worden aangestuurd vanuit allerlei scripts. Deze scripts worden bestuurd vanaf knoppen die met de muis worden bediend. Dat wil ik voorkomen door deze scripts te bedienen vanuit toetsen (functietoetsen) of toetscombinaties welke met een programmeerbaar toetsen bord kunnen worden ingesteld. (dat is dus eigenlijk ook het kassa bedieningspaneel). Ik ben nu aan het uitzoeken hoe functietoetsen kunnen worden toegekend aan scripts. Maar hoe het zou moeten, of kunnen, met toetscombinaties weet ik nog niet.

 

Wim Bongertman

Link to comment
  • 0
Ja, dat is bij een computerkassa een belangrijk gebruiksgemak. De barcodescanner kan gewoon tussen het toetsenbord worden geplaatst, dat is niet het probleem. Maar vervolgens moeten er afsluitingen van klanten en dagrapporten enz worden aangestuurd vanuit allerlei scripts.

 

Juist, maar een ideetje. Je zou kunnen barcodes (of een combinatie ervan) voorzien die als je ze inscant een bepaald script uitvoeren.

 

Koen

Link to comment
  • 0

Ik gebruik Quickeys (http://www.cesoft.com/) om scripts via functietoetsen te starten. Deze scripts verlopen dan verder via een barcodereader. Je kan deze Quickeys definieren zodat ze werken in 1 applicatie (eventueel Filemaker) of ook algemeen op alle programma's ...

Ik heb echter enkel ervaring met de Mac (Os 9 en OsX) versies van Quickeys ... bestaat echter ook voor Windows

 

Dirk

Link to comment
  • 0

Wat ik inderdaad heb gedaan is de scripts opgenomen in het menu die nodig zijn voor het kassa programma. Daarna heb is de toets combinatie 'Command + 1' omgezet in een barcode. Die kunnen ze dan iedere keer met de barcodescanner aanroepen.

Bv. Script 1 is : Maak nieuwe verkoop , Script 2 is: Nieuw artikel enz.

 

Vervolgens heb ik van een plugin gebruik gemaakt dat bij een nieuw artikel nummer inscannen een script wordt aangeroepen die het artikel doorsluist (na enkele controles) naar het verkoop portaal.

 

Bv. als het laatst maak je de verkoop dan af met Script 3 : Print bon...

 

Belangrijk is dan wel dat je de scanner zo insteld dat er een tab na het artikel nummer komt.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...