Jump to content
  • 0

Database splitsen?


Squanto

Question

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Er zijn mogelijke voordelen aan het splitsen van een database.

1 ervan: het spreiden van je data geeft ook een spreiding van je gegevens over verschillende files. Dat is ook een spreiding van je risico als er iets mis gaat met de files, en mogelijk geeft dit ook een iets sneller terug de controle over je bestanden tijdens de backup als ze op een Filemaker Server staan.

nog eentje: als je FileMaker Pro 6 of eerder gewoon was, is het misschien wat gemakkelijker.

 

Maar in mijn nederige opinie is dat maar een zwak betoog. Er zijn meer redenen te vinden om in jouw geval je bestanden NIET te splitsen.

Je moet niet van van window wisselen, en relaties tussen tabellen moeten ook geen 2 of meerdere keren "getekend" worden, enz...

 

Anders ligt het bij grotere database structuren. Je kan bijvoorbeeld kiezen om je contactbeheer database (met een 10-tal tabellen) file gescheiden te houden van je facturatie database file (die ook weer uit een aantal tabellen bestaat). Een mogelijke reden hier is om het voor de gebruikersvriendelijkheiden een soort van "biotopen" te maken. Qua privileges instellen ligt het misschien ook wat eenvoudiger.

De scripts die specifiek zijn voor de toepassing zijn van mekaar gescheiden, wat het geheel wat duidelijker maakt voor de ontwikkelaar.

Link to comment
  • 0

Als een gebruiker een database remote wil openen dan verschijnen in de lijst met gehoste database in beginsel alle bestanden. Als je tabellen die in een "project" thuishoren allemaal bijeenbrengt in een bestand dan loop je niet het risico dat gebruikers het verkeerde bestand openen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...