Ga naar inhoud
  • 0

Database splitsen?


Squanto

Vraag

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Er zijn mogelijke voordelen aan het splitsen van een database.

1 ervan: het spreiden van je data geeft ook een spreiding van je gegevens over verschillende files. Dat is ook een spreiding van je risico als er iets mis gaat met de files, en mogelijk geeft dit ook een iets sneller terug de controle over je bestanden tijdens de backup als ze op een Filemaker Server staan.

nog eentje: als je FileMaker Pro 6 of eerder gewoon was, is het misschien wat gemakkelijker.

 

Maar in mijn nederige opinie is dat maar een zwak betoog. Er zijn meer redenen te vinden om in jouw geval je bestanden NIET te splitsen.

Je moet niet van van window wisselen, en relaties tussen tabellen moeten ook geen 2 of meerdere keren "getekend" worden, enz...

 

Anders ligt het bij grotere database structuren. Je kan bijvoorbeeld kiezen om je contactbeheer database (met een 10-tal tabellen) file gescheiden te houden van je facturatie database file (die ook weer uit een aantal tabellen bestaat). Een mogelijke reden hier is om het voor de gebruikersvriendelijkheiden een soort van "biotopen" te maken. Qua privileges instellen ligt het misschien ook wat eenvoudiger.

De scripts die specifiek zijn voor de toepassing zijn van mekaar gescheiden, wat het geheel wat duidelijker maakt voor de ontwikkelaar.

Link naar reactie
  • 0

Als een gebruiker een database remote wil openen dan verschijnen in de lijst met gehoste database in beginsel alle bestanden. Als je tabellen die in een "project" thuishoren allemaal bijeenbrengt in een bestand dan loop je niet het risico dat gebruikers het verkeerde bestand openen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...