Jump to content
  • 0

Filemaker 6 en Exchange


Eric

Question

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Dag Eric,

Iemand die zijn naam constant anders schrijft, dan kan alleen mijn ex-collega zijn... :D

Je bedoelt waarschijnlijk de Exchange plug-in van Productive Computing. Ik heb nu een project waar ik het ding ga gebruiken, weliswaar onder 8, inderdaad: snif.

Maar ik heb wel een mogelijke oplossing voor je. Voor de Exchange plug-in bestond, en er alleen de Outlook plug-in was ( en dat ding deed niet genoeg) -- dat is zo'n 3 weken geleden geloof ik, toen was mijn benadering om alles via de Outlook client op te lossen.

Wat ik deed was de FileMaker gegevens met MySQL tabellen synchroniseren, en die tabellen synchroniseerde ik met Outlook. Uit testjes met rechtstreekse Outlook<->FileMaker synchronisatie concludeerde ik dat Filemaker Server 8 Advanced nog niet echt vergelijkbaar is met een "echte" SQL database.

Voor de synchronisatie van FileMaker naar MySQL gerbuikte ik de PMData SQL plug-in, en in Outlook gebruikte ik de GeniusConnect plug-in van 1 of andere geniale Tsjech. Google eens op GeniusConnect om hier meer over te weten.

Wil je een simpele synchronisatie, dan is de GeniusConnect opstelling voldoende, de Productive Computing Outlook plug-in kan echter aan de Outlook ID van een bericht, en dat werkt toch nog altijd iets preciezer.

Maar de GeniusConnect opstelling werkt wel onder 6, en dat is wat je eigenlijk wilde.

 

Ik ben op de Mac al een paar maanden bezig aan een programma dat iCal met FileMaker synchroniseert. Het is nogal ambitieus, en daardoor is er veel werk aan. Maar het gaat hier over Windows, dus zwijg ik hier verder over.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...