Jump to content
  • 0

vereniging met 4 locaties


pjotter

Question

Stel je hebt een vereniging met 4 lokaties. Er is geen permanente internetverbinding mogenlijk op de afzonderlijke plaatsen dus elke lokatie moet lokaal met een bestand werken en later op de dag even alle data overzenden naar de server. Andersom moet de server alle ledengegevens die zijn aangepast naar de 4 lokaties zenden.

Hoe kan men het beste hiervoor een database opzetten?

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Synchronistatie is altijd een lastige...

 

Je zou simpel kunnen zeggen dat de laatste keer dat een record is gewijzigd (bijv. timestamp) dat deze wijzigingen moeten worden doorgevoerd in de centrale tabel. Uiteraard zou je bij moeten blijven houden immers een record wat later is gewijzigd moet niet op een later tijdstip vervangen zomaar vervangen kunnen worden door een record wat eerder is gewijzigd (hangt ook weer van je afspraken af want dit zou voor bepaalde veldinhoud wel kunnen gelden).

 

Het probleem schuilt 'm in het feit dat dat de 4 locaties onafhankelijk van elkaar dezelfde velden in hetzelfde record kunnen hebben gewijzigd. Daar zou je dan je een regel of oplosing voor moeten verzinnen.

 

Alles is natuurlijk sterk afhankelijk van wat je allemaal wilt wijzigen, als je bijv. alleen records zou willen toevoegen is het natuurlijk makkelijker.

 

Ook het tijdstip van syncen met de centrale tabel kan een punt zijn. als locatie 1 eens in de maand synct en locatie 2, 3 en 4 eens in de week dan kunnen ook daardoor conflicten ontstaan.

 

Kortom, geen oplossing, maar meer stof tot nadenken en regels opstellen waaraan de sync zou moeten voldoen, wellicht dat je daarmee tot een voor jou werkende oplossing kunt komen.

Link to comment
  • 0

De 4 locaties krijgen alle 4 een eigen tabel. Zelf heb ik de gedachte om op de server die 4 tabellen te zetten, bij de 4 lokaties ieder hun eigen tabel. Synchronisren zou dan gedaan worden vanuit lokatie 1 door hun eigen tabel te importeren op hun tabel op de server. Zo ook met de anere lokaties. Het ledenbestand wat wordt bijgehouden door een bestuurslid zou dan andersom worden geimporteerd in de 4 afzonderlijke lokaties. Op deze manier is updaten van de tabel alleen richting server voor de 4 lokaties en ledenbestand alleen vanuit de server richting de 4 lokaties. Is dit haalbaar en is er al ervaring met werken op die manier?

Link to comment
  • 0

als ik dit zo hoor zou ik toch iets anders proberen. Waarschijnlijk ben je knap lang bezig voordat je dit lekker hebt draaien.

 

Wat dacht je van het werken met terminal server of citirx. Is veel minder gedoe. Kost even in het begin wat meer, maar het gemak dat je daarna hebt...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...