Ga naar inhoud
  • 0

vereniging met 4 locaties


pjotter

Vraag

Stel je hebt een vereniging met 4 lokaties. Er is geen permanente internetverbinding mogenlijk op de afzonderlijke plaatsen dus elke lokatie moet lokaal met een bestand werken en later op de dag even alle data overzenden naar de server. Andersom moet de server alle ledengegevens die zijn aangepast naar de 4 lokaties zenden.

Hoe kan men het beste hiervoor een database opzetten?

Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Synchronistatie is altijd een lastige...

 

Je zou simpel kunnen zeggen dat de laatste keer dat een record is gewijzigd (bijv. timestamp) dat deze wijzigingen moeten worden doorgevoerd in de centrale tabel. Uiteraard zou je bij moeten blijven houden immers een record wat later is gewijzigd moet niet op een later tijdstip vervangen zomaar vervangen kunnen worden door een record wat eerder is gewijzigd (hangt ook weer van je afspraken af want dit zou voor bepaalde veldinhoud wel kunnen gelden).

 

Het probleem schuilt 'm in het feit dat dat de 4 locaties onafhankelijk van elkaar dezelfde velden in hetzelfde record kunnen hebben gewijzigd. Daar zou je dan je een regel of oplosing voor moeten verzinnen.

 

Alles is natuurlijk sterk afhankelijk van wat je allemaal wilt wijzigen, als je bijv. alleen records zou willen toevoegen is het natuurlijk makkelijker.

 

Ook het tijdstip van syncen met de centrale tabel kan een punt zijn. als locatie 1 eens in de maand synct en locatie 2, 3 en 4 eens in de week dan kunnen ook daardoor conflicten ontstaan.

 

Kortom, geen oplossing, maar meer stof tot nadenken en regels opstellen waaraan de sync zou moeten voldoen, wellicht dat je daarmee tot een voor jou werkende oplossing kunt komen.

Link naar reactie
  • 0

De 4 locaties krijgen alle 4 een eigen tabel. Zelf heb ik de gedachte om op de server die 4 tabellen te zetten, bij de 4 lokaties ieder hun eigen tabel. Synchronisren zou dan gedaan worden vanuit lokatie 1 door hun eigen tabel te importeren op hun tabel op de server. Zo ook met de anere lokaties. Het ledenbestand wat wordt bijgehouden door een bestuurslid zou dan andersom worden geimporteerd in de 4 afzonderlijke lokaties. Op deze manier is updaten van de tabel alleen richting server voor de 4 lokaties en ledenbestand alleen vanuit de server richting de 4 lokaties. Is dit haalbaar en is er al ervaring met werken op die manier?

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...