Jump to content

miltenb

Leden
 • Content Count

  154
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wij hebben het ook in diverse varianten. De laatste variant is vrij apart: We sturen een stuk of 15 mails weg in een lus via send mail. FM19 op M1 Mac dus. Het script draait en Apple Mail (AM) ontvangt de emails, maar verstuurt er slechts vijf. De rest blijft hangen. Quit AM, AM opstarten: weer vijf weg, Quit AM etc etc etc. Hetzelfde script werkt op Intel Macs al jaren zonder problemen. Apple weet natuurlijk van niets. Ik ga het script verhuizen naar de server, denk ik. Goede ervaringen mee bij anderen.
 2. L.S., Sinds een paar dagen begint FMServer zonder reden bestanden te pauzeren en soms staan ze weer op 'resuming'. Heeft iemand een idee hoe dit ontstaat? En idealiter hoe dit te voorkomen? Alvast bedankt!
 3. Hoi! Ik heb nu een M1 MacBook Pro... Mooi ding! Maar de send mail stap doet het niet meer ; fout 130. Dat ik FM opnieuw moet installeren en zo. Natuurlijk al gedaan, maar het helpt geen fluit. Ik zie dat in privacy en security het stuk 'automation' leeg blijft en dat ik FM niet kan toevoegen aan mijn vertrouwde lijst. Heeft er iemand ideeën? Alvast bedankt!
 4. LS, Momenteel hebben we een stabiele FMS14 omgeving ( twee machine setup ) die we gaan vervangen, door één machine. Zodoende willen we tijdelijk alvast een nieuwe server neerzetten en daarmee proefdraaien. Dat zal ongetwijfeld poort conflicten gaan geven. FM19 kan niet de FMS14 gebruiken, dus de vraag is; is het wel nodig om poort instellingen aan te passen? Zo ja, welke en waar kan dat in FMS19? Alvast bedankt! Joost
 5. LS, ik zette net een bestand online op webdirect, gewoon omdat het kan. [Het is een oud bestand]. In lijstweergave werkte de scrollwheel van de muis zoals verwacht. Echter, in form view werkte hij niet meer. Mis ik een vinkje of werkt dat gewoon niet in in WebDirect (FMS18)? Alvast bedankt! Joost
 6. En nog een toevoeging: Het zou ook een probleem moeten zijn dat aanzienlijk verminderd zou moeten zijn met FMServer 18. Die gaan we nu installeren. Maar het lijkt me wel een goed idee om hier nog even bij stil te staan de volgende meetup. Ik vraag me af of de sprekers niet een werkend voorbeeld hebben, hiervan.
 7. Dag Hans, ik dacht zelf ook in die richting. Ik ga dat eens proberen.
 8. Hoi! nee, hiervoor moet je in lijstweergave werken. HTH
 9. Ik zou toch echt naar de DataAPI gaan, want PHP zal wel uitgefaseerd gaan worden op termijn. Volgens mij krijg je na elke request ( Post/Get ) een antwoord dat het gelukt is of niet.
 10. LS, weet iemand hoe je container data via de api opvraagt. Het is namelijk niet duidelijk uit de documentatie af te leiden. Ik krijg bij het uitvragen van de tabel url links terug, maar daarna krijg ik een 401 als ik die url ga uitvragen per record. FileMaker Server geeft nog een cookie token mee als ik met postman aan het spelen ben, maar hoe kom ik hier aan? Heeft iemand hier ervaring mee? Of een andere werkbare manier om deze container data ( bevat afbeeldingen ) uit te vragen dan heel erg graag! Alvast bedankt!
 11. Voor Globe heb ik al eens een koppeling gemaakt voor de verkoopfacturen. Mijn verwachting is dat online mogelijk hetzelfde xml-dialect praat, dus dan hoef je mogelijk alleen het bestand nog up te loaden. Hiervoor gebruik ik dan vaak de MBS-plugin een beetje intimiderend grote plugin - qua functionaliteit -, maar wel verdomd handig.
 12. miltenb

  IWP Login

  @Peter : ik heb een zelfde situatie en kom er ook niet uit. Het is een meerdere file oplossing met referenties die gewoon via file: gaan. Ik hoopte dat jouw fmnet: het probleem zou zijn. De gebruikers worden geauthenticeerd via het windows domein[external server]. In de FM client kunnen ze de data gewoon zien, maar niet via het web. Ik heb het account-waarmee ze inloggen maar op [Full Access] gezet, maar ook dit heeft geen resultaat. Full access heeft toegang via pro en iwp of mag [full access] niet ? Ik wordt er een beetje gek van !
 13. Op de server opslaan, dat lijkt me duidelijk. Dan zou je ook nog eens via het OS de mappen kunnen beperken qua inzage van medewerkers. Dit kan natuurlijk in FM ook en het heeft ook alleen zin als jouw club mensen groot genoeg is. En dat hebben we de backup mogelijkheden.
 14. Hoi ! Er is een nieuwe printer geïnstalleerd. Wanneer ik print vanuit FM naar deze printer ( lade keuze maakt niet uit, alle opties heb ik gehad ) geeft de printer een melding 'plaats media in de lade of huidige gebruiken'. Je klikt dan ok op de printer en het komt er prima uit. Ik dacht dat het mogelijk iets met A3/A4 te maken zou kunnen hebben, maar de layouts zijn gemaakt op A4. Print ik vanuit Word : niets aan de hand. Iemand een idee waar dit vandaan komt en beter nog : hoe dit te verhelpen.
×
×
 • Create New...