Jump to content

miltenb

Leden
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. LS, Momenteel hebben we een stabiele FMS14 omgeving ( twee machine setup ) die we gaan vervangen, door één machine. Zodoende willen we tijdelijk alvast een nieuwe server neerzetten en daarmee proefdraaien. Dat zal ongetwijfeld poort conflicten gaan geven. FM19 kan niet de FMS14 gebruiken, dus de vraag is; is het wel nodig om poort instellingen aan te passen? Zo ja, welke en waar kan dat in FMS19? Alvast bedankt! Joost
 2. LS, ik zette net een bestand online op webdirect, gewoon omdat het kan. [Het is een oud bestand]. In lijstweergave werkte de scrollwheel van de muis zoals verwacht. Echter, in form view werkte hij niet meer. Mis ik een vinkje of werkt dat gewoon niet in in WebDirect (FMS18)? Alvast bedankt! Joost
 3. En nog een toevoeging: Het zou ook een probleem moeten zijn dat aanzienlijk verminderd zou moeten zijn met FMServer 18. Die gaan we nu installeren. Maar het lijkt me wel een goed idee om hier nog even bij stil te staan de volgende meetup. Ik vraag me af of de sprekers niet een werkend voorbeeld hebben, hiervan.
 4. Dag Hans, ik dacht zelf ook in die richting. Ik ga dat eens proberen.
 5. Hoi! nee, hiervoor moet je in lijstweergave werken. HTH
 6. Ik zou toch echt naar de DataAPI gaan, want PHP zal wel uitgefaseerd gaan worden op termijn. Volgens mij krijg je na elke request ( Post/Get ) een antwoord dat het gelukt is of niet.
 7. LS, weet iemand hoe je container data via de api opvraagt. Het is namelijk niet duidelijk uit de documentatie af te leiden. Ik krijg bij het uitvragen van de tabel url links terug, maar daarna krijg ik een 401 als ik die url ga uitvragen per record. FileMaker Server geeft nog een cookie token mee als ik met postman aan het spelen ben, maar hoe kom ik hier aan? Heeft iemand hier ervaring mee? Of een andere werkbare manier om deze container data ( bevat afbeeldingen ) uit te vragen dan heel erg graag! Alvast bedankt!
 8. Voor Globe heb ik al eens een koppeling gemaakt voor de verkoopfacturen. Mijn verwachting is dat online mogelijk hetzelfde xml-dialect praat, dus dan hoef je mogelijk alleen het bestand nog up te loaden. Hiervoor gebruik ik dan vaak de MBS-plugin een beetje intimiderend grote plugin - qua functionaliteit -, maar wel verdomd handig.
 9. miltenb

  IWP Login

  @Peter : ik heb een zelfde situatie en kom er ook niet uit. Het is een meerdere file oplossing met referenties die gewoon via file: gaan. Ik hoopte dat jouw fmnet: het probleem zou zijn. De gebruikers worden geauthenticeerd via het windows domein[external server]. In de FM client kunnen ze de data gewoon zien, maar niet via het web. Ik heb het account-waarmee ze inloggen maar op [Full Access] gezet, maar ook dit heeft geen resultaat. Full access heeft toegang via pro en iwp of mag [full access] niet ? Ik wordt er een beetje gek van !
 10. Op de server opslaan, dat lijkt me duidelijk. Dan zou je ook nog eens via het OS de mappen kunnen beperken qua inzage van medewerkers. Dit kan natuurlijk in FM ook en het heeft ook alleen zin als jouw club mensen groot genoeg is. En dat hebben we de backup mogelijkheden.
 11. Hoi ! Er is een nieuwe printer geïnstalleerd. Wanneer ik print vanuit FM naar deze printer ( lade keuze maakt niet uit, alle opties heb ik gehad ) geeft de printer een melding 'plaats media in de lade of huidige gebruiken'. Je klikt dan ok op de printer en het komt er prima uit. Ik dacht dat het mogelijk iets met A3/A4 te maken zou kunnen hebben, maar de layouts zijn gemaakt op A4. Print ik vanuit Word : niets aan de hand. Iemand een idee waar dit vandaan komt en beter nog : hoe dit te verhelpen.
 12. Je zou ze automatisch kunnen laten inloggen op basis van de gebruikersnaam. Dat heb ik bij een klant gedaan. Nadelig zou is als een gebruiker niet op zijn eigen computer zit, dan wordt het werk onder een andere gebruiker gelogd. Dat heb ik op een andere manier opgelost.
 13. was eigenlijk meer een vraag omdat in xml je wel een duidelijke record scheiding hebt.
 14. Misschien kan je met de Troi-File plugin het bestand bewerken zodat de tekens wel goed bewerkt worden. Anders gewoon met de hand bewerken ? (alleen zinvol als het niet te vaak voor komt ) Als het utf-8 is, kan je dan geen xml bestand krijgen ? Dan heb je prima import resultaten
×
×
 • Create New...