Jump to content
  • 0

Verschuiven (sliding) in lijstweergave


Johnny

Question

Ik ben bezig met een printlayout voor een lijst. Op die lijst worden placeholders op ruimbemeten tekstvakken geplaatst. Met de bedoeling de in omvang wisselende tekst alleen maar die ruimte te geven die een tekst nodig heeft. Dat laatste bereik je door gebruik te maken van 'verschuiven' ('sliding'). Dat werkt goed als het om formulierweergave gaat, maar in de lijstweergave lukt het me niet.

 

Twee vragen:

1. Zie ik iets over het hoofd (misschien dat sliding überhaupt niet werkt in lijstweergave bijvoorbeeld)?

2. Mocht sliding niet werken: hoe kan ik toch bereiken wat ik wil, iemand een gouden tip?

Link to comment

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ja.

 

Ik denk dat het niet werkt omdat de body part van de lijst is gefixeerd en daarbinnen het tekstkader zich bevindt, waarop de sliding betrekking heeft.

 

Kan iemand dat bevestigen? En verder blijft mijn vraag: is er een workaround te maken waardoor ik toch een lijst krijg waarin de grootte van de tekstkaders variabel meegaat met de aanwezige tekst (zoals bij formulieren).

 

Eigenlijk heb ik ditzelfde probleem ook bij factuurregels (lijstweergave). Ik werk nu met een vaste grootte van het veld 'artikel' maar zou ook hier graag een variabele grootte hebben, afhankelijk van de hoeveelheid tekst die ik in wisselende omvang toevoeg.

Link to comment
  • 0

Klopt wel, helaas...

 

Op dit moment dwing ik de gebruiker de tekstvelden zo te gebruiken dat de tekst er precies in moet passen. Verre van ideaal. Het liefst heb ik een variabel hoofdgedeelte, vergelijkbaar met een tabel in Word. Nog een idee om zoiets op een andere manier te bereiken?

Link to comment
  • 0

Ik zit hier met rode konen mijn lijst te herformateren, en ja hoor, het werkt. Die rode konen vanwege de schaamte, omdat ik het uitgetest heb een tijdje geleden en ik toen niet de schermafdrukmode heb gebruikt... en dus niet gezien dat sliding prima werkt in lijsten. :oops::oops::oops::oops::o:wink:

 

Met veel dank!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...