Ga naar inhoud
  • 0

emailen via Mozilla lukt niet meer


VWin

Vraag

windows XP, fmp 604.

 

een jaar geleden - bij aankoop van de PC- leek de oorspronkelijke Outlook Express "niet goed" te werken en werd besloten Mozilla Thunderbird te installeren.

 

Gedurende het afgelopen jaar bleek het emailen vanuit fmp via Thunderbrid ( al of niet met attachments) zonder problemen te verlopen.

 

Na de installatie van Powerpoint 2007 blijkt- volgens de gebruiker- het emailen niet meer te lukken. ( en zelfs niet na het verwijderen (jawel!) van de nog aanwezige Outlook express.

Zelfs het specifiek aanduiden in de Internet Explorer ( internetopties > programma's) van "mozilla Thunderbrid" als emailclient en het heropstarten van de pc brengt geen soulaas ...

 

Iemand een oplossing om d elink tussen fmp en Mozilla Thunderbrid terug tot leven te wekken ?

Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Microsoft heeft blijkbaar besloten de URI vulnerability in Windows XP met IE7 aan te pakken. Dat betekent dat heel waarschijnlijk links tussen applikaties gaan breken. Heel waarschijnlijk heeft de installatie van PowerPoint er dus niks mee te maken, maar Windows Update wel.

 

Dit probleem kwam eerst in 't nieuws omdat FireFox eerst als kwetsbaar gerapporteerd werd, waardoor Microsoft het natuurlijk niet nodig vond er wat aan te doen. Ondertussen bleken echter Miranda, Skype, Acrobat reader en nog wat andere applikaties ook kwetsbaar te zijn. Het gat zit echter in XP + IE7.

 

Info hier:

http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/943521.mspx

http://www.heise-security.co.uk/news/96982

http://blogs.technet.com/msrc/archive/2007/10/10/msrc-blog-additional-details-and-background-on-security-advisory-943521.aspx

 

Als je kan, doe een rollback van 't systeem. Sorry, ik kan de specifieke updat nummer niet zo meteen terugvinden, vermits MS zelf voorlopig stom blijft over dit voorval.

Link naar reactie
  • 0

Is het dus zo dat door een betere beveiliging van Thunderbird deze laatse niet meer kan "aangesproken" worden door oa FMP en FMp dus geen email kan uitsturen via Thunderbird ? ..;;

 

Wat nu ?

 

TH. verwijderen en OE terug installeren ?

TH. verwijderen en oudere versie opsnorren ?

 

Andere plugins gebruiken om toch te emailen vanuit fmp ?

 

Is het zo dat idereen die vanuit fmp OE aanspreekt tot op heden (ook in Vista) GEEN problemen heeft ?

Link naar reactie
  • 0

Het is eigenlijk een beveiligingsupdate voor de combinatie Windows XP + IE7. Dat maakt het moeilijk om zeker te zijn van de oorzaak.

 

Ik weet ook niet in hoeverre die patch al verspreid is, maar het zou zoiets zeker kunnen veroorzaken. De patch draait rond het aanspreken van andere applikaties vanuit weblinks. Maar ik heb zelf geen XP + IE7 in huis...

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...