Jump to content
  • 0

Case (of iets beters)


Paul B

Question

Kan iemand mij helpen?

Voor de administratie van een muziekschool moeten studenten in groepen ingedeeld worden. Daarvoor gebruik ik een fm-file met (hoofdzakelijk) 2 tabellen: 'groepen' en 'studenten'.

Omdat bij het begin van het jaar nog niet duidelijk is wie zich definitief inschrijft, maar de groepen inmiddels van start moeten gaan, ben ik in september verplicht eerst de tabel 'groepen' in gang te zetten. Als dan (in november) definitief bekend is wie zich definitief heeft ingeschreven, kan de tabel 'studenten' afgewerkt worden.

- 1°: In de tabel 'groepen' bestaat de lay-out 'groepsfiche'. Hier wordt elk gegeven ingevuld bekeken vanuit 'de groep'. - Elke student wordt hier ingevuld in velden die de namen kregen 'speler1', 'speler2', 'speler3', enz. (tot 6 spelers). Maar in deze lay-out wordt tegen het eind van het jaar door de examenjury ook de examenuitslag van elke speler afzonderlijk ingevuld [uitslag1, uitslag2, uitslag3, enz. (tot 6 uitslagen)].

- 2°: Bij de tabel 'studenten' heet de belangrijkste lay-out 'studentenfiche'. Daar wil ik - tegen het eind van het jaar althans - de uitslag van elke student afzonderlijk tevoorschijn halen.

Maar omdat de student-van-de-'studentenfiche' in de 'groepsfiche' de ene keer 'speler1' was en de andere keer 'speler2' (enz...), slaat mijn logica (of die van mijn fm) tilt...

Nu ja, verder dan 'Case' ben ik nog niet gaan zoeken:

Case ( student = groepen::speler1 ; groepen::uitslag1 ; student = groepen::speler2 ; groepen::uitslag2 ; student = groepen::speler3 ; uitslag3 ...) enz.

Telkens verschijnt de uitslag van speler1 (op elke regel van de 'portal' opnieuw). Alsof Speler2 en Speler3 niet eens geboren waren. Kafkajaans noem ik dat.

Doe ik iets verkeerd of doet mijn fm iets verkeerd? Of moet ik iets anders dan 'portals' gebruiken?

Paul B

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Het is belangrijk dat je eerst op papier zet welke gegevens je allemaal wenst te verwerken en tot welke informatie dat zou moeten leiden.

 

Vervolgens dien je deze gegevens in een logisch verband te brengen door middel van normaliseren. Hierdoor voorkom je dat gegevens dubbel (redundantie) worden verwerkt of dat gegevens in verkeerde tabellen komen te staan.

 

Ik zie voorlopig de volgende tabellen:

Groepen (GroepsID, StudentID, Groepsnaam)

Studenten = Spelers (StudentID, [Alle info van student]

Uitslagen (StudentID, Score, enz)

 

Vervolgens kun je vanuit de tabel studenten een layout maken. Hier vul je de gegevens in van de student. Plaats hem in een groep (pulldown menu) en kun je in een portaal de scores invullen van de desbetreffende student cq speler).

 

Hopelijk helpt dit je een beetje op weg.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...