Ga naar inhoud

hiker

Leden
  • Items

    649
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door hiker

  1. Je kunt een tweede layout maken waarbij je alle gegevens van 1 record op plaatst met daarop grotere containers om de foto's te laten zien. Met een knop op beide layouts, dan kun je dan snel heen en weer schakelen.
  2. In versie 18 Advanced werkt ctr+/ ook uitstekend.
  3. Kan ook via het menu: Bewerken. FM17 kan wel oud zijn, maar zou voor mij ook meer dan genoeg bieden. Alle uitbreidingen na versie 12 maak ik denk ik geen gebruik van als simpele databasemaker. Zo zullen er nog vele met mij zijn die aan een oude versie genoeg hebben. En na 18 houdt de mogelijkheid van standalone's op, dus voor mij houdt het na 18 dan ook op.
  4. Bedankt, daar zal ik eens naar gaan kijken.
  5. Bedankt voor je respons. Mijn kennis gaat niet ver genoeg voor serverinstallatie. Nieuwe features zal ik niet missen, de applicatie is vrij simpel, kan ook in FM12 (mijn niveau). Als er veel belangstelling is dan kan het misschien uit om door een prof. na te laten maken en te verbeteren. Dan zou een serverversie misschien mogelijk zijn. Maar kan dat het probleem op om per klant de goede logo's te tonen oplossen?
  6. Ik heb voor een klant een runtimeversie van een database gemaakt, die bevalt erg goed en is volgens de klant beter dan zijn huidige dure pakket dat voor veel van zijn collega's ook wordt gebruikt. Hij wil mijn pakket bij een aantal gaan aanbieden. Maar het is een runtimeversie en er staan logo's van de klant boven de formulieren. Dat zou betekenen dat ik voor elke klant een aparte versie zou moeten maken. Maar als er dan iets aangepast moet worden dan zou dat ook in alle versies moeten gebeuren. Iemand dit ooit bij de hand gehad en hiervoor een werkende oplossing gevonden?
  7. Bedankt voor de hulp, het is gelukt. Ik had alleen gehoopt dat het zonder hulpvelden zou kunnen. Maar goed, niemand die dat ziet. Iedereen een goede jaarwisseling.
  8. Bedankt, ik ga het proberen. Weekcode heb ik al omdat alles per week berekend moet worden.
  9. Ik heb een database waarbij ik per week uren moet bijhouden, wordt per dag ingevoerd via een portaal. Per week is er een record. Per dag kunnen meerdere regels voorkomen, bv maandag 3 werktijden, dinsdag 1, woensdag 2, etc. De uren op zaterdag en zondag worden ook ingevoerd maar moeten echter niet meetellen. Dus uiteindelijk twee velden: uren maandag t/m vrijdag en uren zaterdag+zondag Totaal gewerkt uren bereken ik met een resume, maar hoe kom ik aan de uren maandag t/m vrijdag? Opzet database: database met layouts en scripts. Gekoppeld is een databestand met tabellen: weken met daaraan gekoppeld de dagen. FM18 Advanced, moet een runtimeversie worden.
  10. In het herhalend veld zou je dan ook nog moeten voorkomen dat je dezelfde persoon twee keer (of vaker) kunt selecteren?
  11. Met Substitute is het geen probleem, maar zorg dat ze in de goede volgorde staan. Niet een </li> vervangen, maar </li>\n<li>. Zoveel tekens kent html niet voor opmaak, het aantal regels valt dan wel mee. Vergeet niet de trema's, etc. als die in de html als &eacute; zijn weergegeven.
  12. Eerder dit jaar een factuur naar een gemeente gestuurd: na twee herinneringen betaald in 55 dagen. Geen klachten over factuur gehad o.i.d., gewoon niets laten horen en pas na 55 dagen betalen.
  13. Als je records kunt selecteren op aanmaakdatum 26-05-2023 dan kun je die zonder problemen verwijderen. Let wel op gekoppelde data in andere tabellen dat die ook verwijderd wordt.
  14. In de kolomvorm staan enters achter de namen. Als je die vervangt door een spatie dan komen de namen achter elkaar te staan.
  15. En het mooiste is om te kijken of voornaam2 wel gevuld is, indien niet, dan moet ook " & " niet vermeld worden. If(not isempty........)
  16. Kun je niet per vraag de antwoorden sorteren en dan de totalen tellen? (rapportfunctie)
  17. Uiteindelijk de licentiecode via Claris aangevraagd en gekregen. FM draait nu op de vervangende Windowscomputer.
  18. Ik zoek de windowsversie, nu even druk op zoek naar mijn licentienummer.
  19. Bedankt, dat had ik niet verwacht op de pagina Updates.
  20. Mijn PC is het langzaam aan het begeven, ik wil dus vast een nieuwe inrichten. Kan ik FM 18 advanced nog ergens downloaden? Ik heb een officiële versie, is dus niet als illegale copy bedoeld. Maar ik heb versie 18 nodig voor het maken van Runtime-versies.
  21. Hallo Menno, De database is niet zo ingewikkeld (ik heb het tenslotte zelf gemaakt), ombouwen in php/sql zal niet zo veel kosten. Ik heb nog geen prijsopgave, maar ik denk dat 1500 euro een aardig bedrag is, ook omdat er een werkend voorbeeld nagemaakt kan worden. De klant heeft vnl. problemen met elk jaar terugkerende kosten, 2000 euro per jaar is een heel bedrag. Hosten van een website is een stuk goedkoper. Voordelen FM ken ik, maar ook de voordelen van simpele websites in html/php/sql. Daarin is het werken met meerdere personen geen enkel probleem. Ik denk dat keuze al redelijk definitief is.
  22. Inmiddels besloten om de FM-applicatie na te bouwen in PHP/HTML/etc. zodat FM niet meer nodig is. Runtime werkt goed, maar als dat straks niet meer kan dan is het dus einde verhaal voor FM, jammer.
  23. Bedankt voor de respons. Voordeel van twee FMP-licenties is dat ik zelf alles nog snap. Kosten zijn dan beperkt tot 2 x 634 euro. Bij FMServer of FMCloud zal het werk uitbesteed moeten worden. Kosten zullen dan vele malen hoger zijn. Ze nemen hun toko zeer serieus, is hun broodwinning. Echter gebeurt maar een deel van het werk met FM. Ik geef je bericht door aan de klant, dan kunnen ze er over nadenken.
  24. Beste FM-gebruikers, Ik maak al jaren runtimeversies voor kleine zelfstandigen. Dat gaat eindigen helaas. Nu is een van de kleine zelfstandigen gegroeid en heeft een tweede persoon aangenomen die met de runtime versie moet werken. Op dit moment hebben ze allebei een aparte versie zolang de proefperiode duurt en gegevens nog niet gecombineerd hoeven te worden. Wat is tegenwoordig het alternatief om met twee personen in 1 database te werken? Kan dat met twee losse FM19 versies met gezamenlijk gebruik van de database op Dropbox? Of is een serverversie nodig? Of... Ik ben geen programmeur en kan alleen simpele databases maken. Systeem waar het hier om gaat bestaat uit twee files met layouts met elk een file met data.
  25. Ik heb een FM-bestand (Menu) gemaakt met 1 layout met daarop knoppen naar de meest gebruikte databases. Dit bestand staat altijd open, FM dus ook. Opstarten van een database vanuit het Menu gaat dan supersnel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...