Jump to content

hiker

Leden
 • Posts

  617
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hiker

 1. Zet op de layout van Relaties de portalen van producten en de tussentabel, zet op de layout van Producten de portalen van Relatie en de tussentabel en kijk wat er gebeurt.
 2. hiker

  BTW aangifte

  Als de BTW geen 21% is kan het nog 9% of 0% zijn of geen BTW. Dit moet je in je berekening mee nemen. Vergeet ook niet het jaartal mee te nemen, anders bereken je straks kwartaal 1 van meerdere jaren.
 3. Ik zie dat de percentages inderdaad goed gaan. Bij veldopties kun je waardes automatisch laten invullen, dit kan door een berekende waarde of door een opgezochte waarde. Met de opgezochte waarde kun je dan de stuksprijs van een product uit de tabel halen. Voordeel is dat als je de prijzen aanpast dat oude ingevoerde waarden niet veranderen. Klantnummer is niet verkeerd, maar wat is het verschil met klantcode. Het lijkt mij dubbel, maar ik weet niet wat je er mee wilt doen. Succes.
 4. Beste Sebas, Je file net bekeken. Een toevoeging kan zijn om via Lookup de prijs automatisch op te halen als je een product selecteert. Over je factuur: een BTW tarief van 0,21% kennen we niet in Nederland, dat moet 21% zijn. Je berekening klopt dus ook niet, zal denk ik ook voor je kortingspercentage gelden. Klantvolgnummer kun je nog automatisch laten invoeren, maar dat doe je ook al bij klantcode. Is dat dubbel? Ik denk wel dat je je proces nog even moet vastleggen: op moment dat je een factuur maakt moet ook de datum vastgelegd worden. Anders krijg je straks factuurnummers en data die niet synchroon lopen. Begin is er, nog veel te doen. Dat houdt het leuk.
 5. En je kunt bij elke klant de laatste factuur van het jaar weghalen. Maar goed, dat is een andere discussie, goedgekeurd is goedgekeurd. Oplossing probleem: zoals Banach vermeld. Maak per klant een veld met het hoogste factuurnummer dat gebruikt is. Begint met 1, bij elke nieuwe factuur kijk je in dit veld wat de waarde is en tel je er 1 bij op. Dat is de nieuwe waarde.
 6. Dat had Marsau al verteld: Met de 'Go to Related Record' script-stap kan je geweldige dingen doen.
 7. Op je dashboard staan de tien knoppen die nu goed werken. Je gaat van tafelnummer naar bijbehorende factuur. Wat voegen de extra 10 knoppen dan toe? Die gaan van tafelnummer naar bijbehorende factuur? Maar je kunt een aparte layout maken in de tabel facturen en daar knoppen maken naar de goede factuur. Wat gebeurt er eind van de dag? Dan wis je alle facturen? De volgende dag begin je opnieuw met 10 lege facturen?
 8. Ga het even simpel opzetten, er van uitgaande dat je een factuursysteem bedoelt i.p.v. een kassasysteem. Maar ik denk dat je ter plekke een factuur maakt en aan de klant meegeeft zodat het op een kassabon lijkt. Je hebt een klant, daarbij maak je een factuur aan (relatie klant-factuur) en in de factuur voeg je artikelen toe (relatie factuur-artikelen). Denk bij het aanmaken van de facturen om een uniek factuurnummer.
 9. Kleine toevoeging: tussen de diverse tabellen maak je dan relaties waarmee je data kunt ophalen. Zoals je het beschrijft lijkt het een factuurpakket i.p.v. een kassasysteem. Ik zou op een layout niet alle klanten als knoppen plaatsen. Wat als er heel veel klanten zijn? En wat als de ene klant kan meekijken op het scherm en gegevens van andere klanten ziet? Maak in plaats daarvan een zoekfunctie op klantnaam (plus evt. postcode o.i.d.)
 10. Als je de relatie instelt dan kun je aangeven dat je nieuwe records mag maken in een portaal. Die moet je aanvinken. Bij invoer ontstaat dan vanzelf een nieuwe lege regel. Per maand een nieuwe portaal aanmaken is niet nodig, je kunt in je portaal laten zien wat je wilt. Je hebt je administratie en je kijkt via het portaal in de data van de urenverantwoording. Via relaties laat je de goede data zien.
 11. Met een loop. Van 1 tot veldwaarde doorlopen en record dupliceren.
 12. Arial 9 punts is natuurlijk erg klein. Beeldscherminstelling zou kunnen helpen. Ik heb een 24" 1920x1200 px met Windows. Is slechts leesbaar.
 13. Zoek je het niet te moeilijk? Kan het niet gewoon met een berekening? In je Inspector kun je bij het 4e tabje (database symbool) onder ‘Behaviour’ condities opgeven wanneer iets wel/niet zichtbaar moet zijn. Als je zoekt op "verbergen" dan vind je veel topics hierover.
 14. Amerikanen gebruiken toch het B systeem? Het formaat B4 is 250 x 353 mm. Ook daar zit het dus niet in. Lijkt bijna of het papierformaat op A3 is ingesteld: 2x42 cm minus marges?
 15. Enige waar ik problemen heb zijn de toolpanels bij FM, verder nergens. Ligt dus niet direct aan mijn monitor of ogen.
 16. Hier hetzelfde probleem, bij het maken van de layout is de tekst in de rechter kolom te klein om normaal te lezen. Schermresolutie aanpassen vind ik geen optie omdat ik tegelijkertijd in meerdere programma's werk. Nog geen oplossing gevonden (behalve een bril aanschaffen).
 17. In het begin van je reactie zeg je dat er klanten zijn die producten hebben met daarbij verschillende inlogcodes, etc. Je gaat dus uit van de klant. Daarna (Dus, stel ik heb een Office 365...) ga je uit van product waarbij klanten horen. Je moet eerst een keuze maken wat je wilt en dan je database opzetten. Ik zou zelf uitgaan van Klanten die producten hebben. Als er later vragen komen moet je snel kunnen zoeken op klant. Hieraan koppel je de producten. Aan de producten koppel je de diverse inloggegevens, etc.
 18. Gezien je layouts ga je uit van klant en koppel je daaraan een product. In je verhaal ga je uit van product en koppel je daaraan een klant. Allebei is mogelijk, maar wat wil je? Marsau zei: Voordat je de techniek induikt moet je bedenken wat je *precies* wilt bereiken. Daar ligt doorgaans een probleem: mensen "modelleren" in hun hoofd en doen dat te slordig. De techniek gaat dat niet oplossen. Dat moet je dus als eerste doen.
 19. hiker

  Help mij

  Dat was mijn vraag van 2 april dus ook: wat gebeurt er als de rolaantallen niet uitkomen met het totaalaantal?
 20. De regel moet zijn: "Deze order is reeds verstuurd op:" & T1000_Orders::Besteldatum & "U kunt dit niet meer ongedaan maken."
 21. hiker

  Help mij

  Waar je in de huidige berekening beginnummer+10-1 doet kun je dan beginnummer-10+1 doen. Dan klopt het toch? Ik heb het bestand niet bekeken, maar wat gebeurt er als je beginnummer 105 is en je wilt rollen van 10 ?
 22. Als je de losse letters van de 18 drielettercombinaties sorteert op alfabet dan houdt je uiteindelijk de drie unieke waarden over die je zoekt. Via een zelfrelatie o.i.d.? Hoe dit programmeertechnisch moet weet ik niet, maar daar zijn (andere) knappe koppen beter in.
 23. hiker

  Refresh object

  Bijgaand een aangepaste oplossing van Banach met een hulpveldje waardoor je achteraf ook tekst kunt wijzigen. Wel met commit. knop2.fmp12
 24. hiker

  Refresh object

  Is een scripttrigger zo te maken dat die alleen werkt als er iets in een leeg veld wordt ingevoerd? Als je wijzigt in een reeds gevuld veld dat de scripttrigger niet wordt uitgevoerd. Of de scripttrigger wel maar het script niet. Waarschijnlijk in het script wel op te lossen.
×
×
 • Create New...