Jump to content
  • 0

Serienummer management


DEER

Question

Stel het volgende uitgangspunt: voorraad 10000 artikelen waarvan ieder artikel een uniek serienummer draagt. Er zijn als start 75 klanten. In de loop der tijd wordt de complete voorraad verkocht aan de klanten en nieuwe artikelen worden aangekocht. Standaard voorraad ongeveer 10000 artikelen en steeds nieuwe serienummers. Af en toe komt een artikel vanwege defect retour. Soms koopt een klant 1 artikel, soms 1000.

Hoe kan ik de serienummers managen met Filemaker ?

In Filemaker zou, denk ik, bij de invoer van een bestelopdracht van de klant daaraan de bijbehorende serienummer(s) gekoppeld moeten worden. Als een defect artikel terug gaat van de klant via ons naar de fabrikant, dan moet dit serienummer uit het 'dossier' van de klant.

Wie kan/wil de structuur van dit systeem in grote lijnen aangeven ? Is dit systeem ook geschikt om op een later moment door een niet-computer-minnend-persoon dit filemaker gebeuren te laten uitvoeren ?

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Er komen vast meerdere oplossingen maar hier een in grote lijnen.

Je hebt een database nodig voor klanten en voor producten. (voorbeelden hoe dit relationeel goed aan te pakken zijn er volop te vinden hier)

De nummering als ik het goed begrijp zou ik aanpassen per inkoop. Stel 10000 artikelen die in een keer worden ingekocht die zou ik als serie nummer meegeven de datum waarom de inkoop is gedaan met een opvolgend serie nummer. Als een product terug komt zal er ook een credit nota moeten komen dus verwijderen zou ik niet snel doen?

succes

Link to comment
  • 0

Je zult er ook over moeten nadenken of je ieder product met serienummer en al op de factuur wilt plaatsen. Stel dat iemand 100 x dezelfde koopt, factureer je dan 100 keer een regel??????

 

Een andere mogelijkheid is om intern dus wel alle serienummers tekoppelen aan de klant, maar slechts het totaal op een factuurregel te factureren.

 

Zoals met alle goede dingen. Eerst denken, dan doen. Dus gewoon goed plannen en op papier uittekenen. De vraag is wat wil ik allemaal en dan hoe kan ik het uitvoeren,

Link to comment
  • 0

Bedankt voor het meedenken. Aan de klant worden met een portaal-overzicht de artikelen gekoppeld. Zo wordt aan een bestelling van bijv. 100 gelijke artikelen de desbetreffende serienummers gekoppeld..... ook weer met een portaal-overzicht. Je kunt m.b.v. dit overzicht een extra parameter aan een serienummer toevoegen zodat het programma in een andere layout dit serienummer anders kan koppelen...... voor bijv. RMA of crediteren.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...