Jump to content
  • 0

Mailen naar unieke adressen


HMJR

Question

Om alle inzenders een email te sturen zijn we bezig hiervoor een script te maken.

De inzenders kunnen echter meerdere malen hebben deelgenomen en komen dus vaker voor in de database.

Hoe filter je de dubbele records uit het bestand om een unieke email adressen over te houden?

Link to comment

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ik zou het volgende scripten:

 

1- bestand sorteren op e-mailadres

2- naar 1e record

3- e-mailadres in variabele vb. ($mail) en mail sturen naar 1e record

4- naar volgende record

5- loop als e-mailadres = $mail , volgend record

anders mail sturen en e-mail in variabele

6-end loop

Link to comment
  • 0

Het maken van een bestand t.b.v. een mailing kun je ook doen door de mailadressen te sorteren op mailadres en dan te exporteren met een summary op mailadres. dan vallen de dubbele er allemaal uit. Dit bestand kun je, geëxporteerd naar Excel of Word bijv., zo plakken in Outlook in BCC.

Succes

Link to comment
  • 0

Als summary exporteren is idd een krachtige functie van FileMaker, maar kan soms wel lang duren als het over veel records gaat.

 

Ik weet nu niet hoe het gaat met mail adressen, maar als je bijvoorbeeld al je facturen per jaar gegroepeerd wil exporteren ( dus totaal voor 2008 = 1 lijn, totaal voor 2009 = 1 lijn ), en hij moet het dan gaan berekenen tijdens de export... dan ben je voor een tijdje bezig :-)

Link to comment
  • 0

Bij de export geef je alleen maar op dat je de emailadressen wilt exporteren (dus maar één veld) en in deze export laat je deze dan groeperen (summery by) op emailadres. Dus je hoeft niet alles door te rekenen. Als de sortering overeenstemt met het summaryveld van de export (dus geen echt veld), dan "zeeft" Filemaker alle dubbele records er automatisch uit.

Succes

Link to comment
  • 0

Nu we toch bezig zijn: leg een 'alles op alles' relatie (met het kruisje als operator) met een kopie van de tabel occurance. Het maakt niet uit op welk veld want in alle gevallen worden alle records gevonden. Maak een niet opgeslagen berekeningsveld met als inhoud list(emailadres) en leg van hieruit een relatie naar een tweede kopie met het veld emailadres. Als je wilt mailen geef je de scripstap ga naar gerelateerde records uit de tweede kopie waarna je in een ontdubbelde lijst terecht komt. Het voordeel is dat je nu gepersonaliseerd kunt mailen vanuit Filemaker en je hoeft nooit records te verwijderen of te exporteren.

Link to comment
  • 0
:oops::mrgreen::roll: Vergeet de twee bovenstaande opmerkingen. Klopt niet, foutje, excuses. Ik gebruik deze methode om te verdichten voor als je bijvoorbeeld een rij orderregels hebt waar bepaalde artikelen meerdere keren voorkomen met verschillende afmetingen. Je kunt dan in 1 keer de totale hoeveelheid per artikel voor de betreffende order berekenen. Met ontdubbelen werkt dit natuurlijk niet omdat je telkens weer alle gerelateerde records naar boven haalt
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...