Ga naar inhoud
  • 0

Mailen naar unieke adressen


HMJR

Vraag

Om alle inzenders een email te sturen zijn we bezig hiervoor een script te maken.

De inzenders kunnen echter meerdere malen hebben deelgenomen en komen dus vaker voor in de database.

Hoe filter je de dubbele records uit het bestand om een unieke email adressen over te houden?

Link naar reactie

9 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik zou het volgende scripten:

 

1- bestand sorteren op e-mailadres

2- naar 1e record

3- e-mailadres in variabele vb. ($mail) en mail sturen naar 1e record

4- naar volgende record

5- loop als e-mailadres = $mail , volgend record

anders mail sturen en e-mail in variabele

6-end loop

Link naar reactie
  • 0

Als summary exporteren is idd een krachtige functie van FileMaker, maar kan soms wel lang duren als het over veel records gaat.

 

Ik weet nu niet hoe het gaat met mail adressen, maar als je bijvoorbeeld al je facturen per jaar gegroepeerd wil exporteren ( dus totaal voor 2008 = 1 lijn, totaal voor 2009 = 1 lijn ), en hij moet het dan gaan berekenen tijdens de export... dan ben je voor een tijdje bezig :-)

Link naar reactie
  • 0

Bij de export geef je alleen maar op dat je de emailadressen wilt exporteren (dus maar één veld) en in deze export laat je deze dan groeperen (summery by) op emailadres. Dus je hoeft niet alles door te rekenen. Als de sortering overeenstemt met het summaryveld van de export (dus geen echt veld), dan "zeeft" Filemaker alle dubbele records er automatisch uit.

Succes

Link naar reactie
  • 0

Nu we toch bezig zijn: leg een 'alles op alles' relatie (met het kruisje als operator) met een kopie van de tabel occurance. Het maakt niet uit op welk veld want in alle gevallen worden alle records gevonden. Maak een niet opgeslagen berekeningsveld met als inhoud list(emailadres) en leg van hieruit een relatie naar een tweede kopie met het veld emailadres. Als je wilt mailen geef je de scripstap ga naar gerelateerde records uit de tweede kopie waarna je in een ontdubbelde lijst terecht komt. Het voordeel is dat je nu gepersonaliseerd kunt mailen vanuit Filemaker en je hoeft nooit records te verwijderen of te exporteren.

Link naar reactie
  • 0
:oops::mrgreen::roll: Vergeet de twee bovenstaande opmerkingen. Klopt niet, foutje, excuses. Ik gebruik deze methode om te verdichten voor als je bijvoorbeeld een rij orderregels hebt waar bepaalde artikelen meerdere keren voorkomen met verschillende afmetingen. Je kunt dan in 1 keer de totale hoeveelheid per artikel voor de betreffende order berekenen. Met ontdubbelen werkt dit natuurlijk niet omdat je telkens weer alle gerelateerde records naar boven haalt
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...