Jump to content
  • 0

Leg me uit II


Roger

Question

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

JeanWM: Dat FileMaker op deze manier met de Titelvoet omgaat weet ik (maar al te goed), maar waarom zouden ze er toch voor gekozen hebben om dit deel uitsluitend op de eerste pagina te kunnen weergeven. In sommige gevallen zal het prima bruikbaar zijn, maar zeker zo vaak, zo niet vaker, zul je dit deel toch aan het eind van je rapport (en onderaan) willen hebben. Dat is wat ik me afvraag...

 

Avd: Tip 171. Niet slecht, maar wel houtje-touwtje. Maar je schrijft dat het zélfs eenvoudiger kan. ??? Wil je niet zo geheimzinnig doen :lol:

Of bedoel je daarmee tip 377 en 378? Die vind ik toch minder bruikbaar omdat ik in de titelvoet meer zou willen dan òf tekst, òf een afbeelding.

Link to comment
  • 0

Ik had het vraagstuk even terzijde geschoven, maar kon het niet langer uitstellen. Dus toch nog maar eens de vermaarde Tips van AVD geprobeerd op te zetten in een testbestand. Tip 377 werkte meteen, maar reikt voor mijn toepassing niet. Dus toch nog maar eens aan de slag gegaan met Tip 378. Want in een portaalrij kunnen (immers & uiteraard :oops: :oops:) grafische objecten én velden worden geplaatst.

 

In de tip lees ik:

de oplossing van het probleem krijgen we nu door een 1-regelportaal te plaatsen, gevalideerd door een relatie op basis van het paginanummer en het totaal aantal pagina's.

 

Paginanummer en totaal aantal pagina's... worstel, worstel... :twisted: hmm da's lastig. Kan dat niet met recordnummer en totaal aantal records? Ja dat kan en, naar ik vermoed, zal AVD dat ook bedoeld hebben.

 

Wel interessant. Ik dacht altijd dat je in een footer en resumédeel alleen globals, resumévelden, of calculated summaries kon weergeven. Maar klaarblijkelijk kan ieder veldtype er worden weergegeven, met dien verstande dat in de previewmode het laatste record van de betreffende pagina wordt weergegeven. Boeiend! 8O

 

Hoe het ook zij, mijn vraagstuk is opgelost en de oplossing voldoet uitstekend. AVD dank!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...