Jump to content
  • 0

FM Server alleen op een dedicated server?


AvD

Question

Vroeger stond het zo in de white paper over Server Deployment (van Wim Decorte, dacht ik): FileMaker Server heeft een eigen machine nodig. Steeds lastig om dat aan een klant te vertellen, want die jaag je daarmee op bijkomende kosten. Soms zijn ze weigerig en willen ze het toch proberen (met deze vraag, bijvoorbeeld: "Ik heb een vraag met betrekking tot de server voor filemaker bij (...). Deze server staat namelijk weinig te doen want filemaker is voor deze server geen zwaar pakket. Daarom wil ik graag op deze server een SQL server installatie erbij zetten (voor Exact). Ik vroeg me af of dit voor filemaker een probleem is?").

Wat antwoorden we hierop? In de handleiding voor de server installatie staat bijvoorbeeld ook dat je geen screen savers en sleep mode mag gebruiken. Ik ken verschillende installaties waar dat probleemloos werkt. So what? Nog iemand met ervaringen op non dedicated servers?

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

wij hebben net een project achter de rug met een link naar een Exact software. FileMaker server en hun SQL database draaide toen op dezelfde machine. Wat ik mij hieruit herinner is dat hun software toen echt niet snel liep (schaamtelijk traag zelfs). Exact heeft dus toen voor hun eigen software een dedicated server geinstalleerd.

 

Op zich had FileMaker toen niet echt problemen, en draaide zoals verwacht. Wij hebben echter al snel in het project op twee servers beginnen werken, dus ik weet niet hoe FileMaker zich zou gedragen indien de database groter wordt. Echter het was wel zo dat de server Exact software niet aankon.

 

Verder vind ik dat het de taak is van een ontwikkelaar om te adviseren, en niet om iets op te leggen :-). Dus ik zou antwoorden dat dit wordt aangeraden door FileMaker om FileMaker Server op een aparte machine te draaien. Met dit advies kunnen ze nog altijd alle kanten op he.

Link to comment
  • 0

FM schrijft rechtsreeks naar de schijf.

 

Bij een non-dedicated server hebben we FM altijd op een aparte schijf staan, een zgn. FMSchijf.

 

Dat heeft nooit problemen gegeven.

 

Bij non-dedicated en FM op een partitie van een HD waar nog andere progs op zaten, gaf het soms wel problemen.

 

Voor mij is het dus niet toestel gebonden maar wel schijf gebonden.

 

Geef FM het alleenrecht op een schijf. En als je er dan nog een Dual core chip in velponiseert kan het geen kwaad.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...