Ga naar inhoud

Webseminar: inleiding tot relationele databases


Peter Wagemans

Aanbevolen berichten

Donderdag 19 september van 11:00 tot 12:00

FileMaker Pro kan worden beschouwd als een snelle softwareontwikkelmethode (rapid application development of RAD), maar ook als een beheersysteem voor relationele gegevens (ook wel relational database management system of RDBMS genoemd). Als u efficiënte FileMaker Pro-oplossingen wilt maken, dient u deze beide aspecten van FileMaker Pro goed te beheersen. U moet weten hoe u tabellen definieert en hoe u ze aan elkaar koppelt. Die kennis is essentieel om werkelijk alles uit uw relationele databases te halen.

se_nl_webinar_relationnele_databases_fm12.png.8bb29c2dd0f78ea52e10850cba65ba9e.png

In dit seminar, dat gericht is op gebruikers met weinig of geen ervaring, komt het volgende aan bod:

een inleiding tot de basisbegrippen van het relationele model

de definitie van de entiteiten en kenmerken

de verschillende soorten relaties (1-op-1, 1-op-N, N-op-N)

de specifieke werking van het FileMaker-beheer van relaties en relatiegrafieken

Dit webinar wordt gegeven door Ive Defaix.

 

 

Meer informatie hier:

http://info.filemaker.com/SE_nl-NL_webinar_relationele_databases.html

Link naar reactie

Het idee is prima, het geplande tijdstip dramatisch.... hoeveel mensen uit de beoogde doelgroep hebben/krijgen de gelegenheid om op een doordeweekse ochtend een uur naar een presentatie te kijken? Ik gok dat dit instapseminar vooral interessant is voor mensen die hier vanuit veelal persoonlijke interesse en/of hobby iets meer van willen weten. Misschien kan de sessie vastgelegd worden om op een later tijdstip nog eens te bekijken?

Link naar reactie

Het webseminar is voor alle beginnende gebruikers van FileMaker die interesse hebben in het maken en gebruiken van een relationele FileMaker database. Dat kunnen medewerkers van een organisatie zijn die voornamelijk FileMaker gebruiken met sjablonen, dus de beginnende FileMaker gebruiker, en die het gebruik ervan hoger hoger niveau willen brengen. En het gaat om mensen die het privé gebruiken. Maar de grootste groep inschrijvers is zakelijk! De primaire doelgroep zijn zakelijke gebruikers en daarom organiseren wij altijd seminars en webseminars tijdens kantooruren.

 

De webseminars worden altijd opgenomen en naderhand op onze website geplaatst. Die kan je binnen een week na het webseminar vinden op http://www.filemaker.com/nl/support/webinars/ en dus in de vrije uren kijken.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...