Ga naar inhoud

Google maps embedden in een webviewer


menno

Aanbevolen berichten

je kan google-maps in de webviewer embedden met google-maps-embed-API. Helaas werkt dat in MacOSX vanaf Filemaker 12.0v5 en nieuwer niet, daar krijg je een groot grijs vlak te zien. Op windows werkt het wél, maar als je multiplatform werkt en ontwikkelt is dat dus niet handig.

 

Ik heb een demo'tje in elkaar gedraaid van mijn oplossing met de Javascript-API van google-maps. De uitleg en de nodige links kan je vinden op de volgende weppagina: http://www.filemakertips.nl en het voorbeeld-bestand kan je direct downloaden vanaf: GoogleMaps_JS

 

[edit dd=19-09-2015]Links aangepast naar nieuw webadres[/edit]

aangepast door Gast
Link naar reactie
  • 9 maanden later...

Ik zou de geocode-API van google gebruiken om de coördinaten op te zoeken. Als je de BaseElement plug-in (is gratis te downloaden van:http://www.goya.com.au/baseelements/plugin) installeert, dan kan je dat doen door de volgende functie te gebruiken:

Let ( [ 
url 	      = "https://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?address=" & 
		                Substitute ( TrimAll ( Substitute ( ADDRESS ; ¶ ; " " ) ; 1 ; 1 ) ; " " ; "+" ) /* & "&key=" */ ; 
result 	   = BE_GetURL ( url ) ; 
$status 	  = BE_XPath ( result ; "/GeocodeResponse/status" ) ; 
$longitude   = BE_XPath ( result ; "/GeocodeResponse/result/geometry/location/lng" ) ; 
$latitude 	= BE_XPath ( result ; "/GeocodeResponse/result/geometry/location/lat" ) ; 
$xml = result
] ; 
$status = "OK"
)

Vervang ADDRESS met het adres dat je wilt opzoeken. De rest is denk ik geen probleem voor je :D ( ...... /* & "&key=" */ staat er in om de toekomstige verplichting van het gebruik van een key alvast voorbereid te hebben.)

 

Ik heb ook nog even naar je voorbeeld van de html gekeken.Als je even kijkt bij google naar het plaatsen van een marker op: https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/examples/marker-simple Dan kan je daar een mooi voorbeeld oppikken waar je de zojuist opgehaald coördinaten in kan zetten.

 

Kon het toch niet laten even snel te checken of mijn beweringen waar zijn, dus ff een demotje in elkaar gedraaid met ons eigen adres:MarkeerAdres.fmp12

 

Mocht je het in FmGo willen gebruiken, dan heb je wat meer werk, want de plug-in kan daar niet worden gebruikt .... of je laat een deel via PSOS draaien of je gaat de xpath-functie als CF bouwen ( de BetweenOpenCloseTag CF van Agnès Barouh http://www.briandunning.com/cf/1774 kan je daarvoor denk ik goed gebruiken)

Link naar reactie

Hoi Arjen, dat is een mooie korte html-page geworden. Toont maar weer aan dat meerdere wegen naar Rome leiden! Ik was lui en had ff een functie gepakt waarmee ik voor een klant in zijn planning de afstand, de reisduur en de long-/latitude van google ophaal, om daar vervolgens de map mee op te bouwen :P

 

Jammer dat in FM nog die oude voorbeelden staan van die oude embed-API

Link naar reactie

Dat gaat op MacOSX wel goed met dien verstande dat je web-viewer wel moet re-drawen. Op Windows kan je re-drawen wat je wilt, maar de originele grootte van de web-viewer blijft gebruikt worden door de combinatie filemaker/IE/google ... lijkt me een bug in FileMaker.

 

Heb het net getest is 13 en in 14 en dan zie je:

bij inzoomen: je krijg scrollbars aan de oost en de zuidzijde van de webviewer;

bij uitzoomen: op een gegeven moment kijk je naar een postzegel met een kaartje in de linkerbovenhoek van de web-viewer.

 

Kortom op een Mac is het gemakkelijk op te lossen door in de Custom Menu's de stappen "Zoom in" en "Zoom uit" in een script te zetten en na het zoomen een re-draw te forceren, maar daar schiet je in windows niks mee op.

Link naar reactie

Heb ff het voorbeeld aangepast met de re-draw in de CM's en dan zie je op MacOSX dat het prima werkt, maar in Windows reageert het heel raar:

ALs je in-/uitzoomt dan krijg je duidelijk het fenomeen dat jij beschrijft, maarrrr ga je in de map-lay-out naar "Setup" en weer terug "View map" dan gaat het ineens goed, totdat je de map re-drawt en is die rare lay-out weer terug (tenzij de zoomfactor 100% is)

GoogleMapsJSApi_KeyLess_zoom.fmp12

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...