Ga naar inhoud
  • 0

Installatie FMServer 13 worker rollback


Eric

Vraag

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

OK ik vermoed dat je alleen windows server hebt geïnstalleerd en als dat geen speciale web-editie is, dan wordt IIS niet standaard geinstalleerd/geconfigureerd.

 

Je kan het heel eenvoudig controleren door met de rechtermuisknop op het symbool van "computer" te klikken. Dat kan op de desktop maar ook in het startmenu.

Kies uit het context-menu voor "beheren/manage". Je komt dan in het scherm "Server-beheer/management". In het submenu "Functies/Functions" moet IIS aanwezig zijn en anders kan je dat hier installeren.

 

Daarna moet de installatie van FMS-worker geen probleem meer zijn.

 

mvg, Menno

Link naar reactie
  • 0

Er stond iis 7 op, heb eens iis 6 erop gezet voor te testen, maar dit bracht geen oplossing.

Is wel een server die virtueel draait,

Filemaker is niet ceritified daarop maar zou wel moeten werken, dat is wat er op hun website staat.

Filemaker wilt ook niet verder op het probleem ingaan..dus de volgende test is met windows server 2012 gepland deze week.

 

Bedankt,

 

Erik

Link naar reactie
  • 0

Filemaker Server 13 is gecertificeerd voor "Windows Server 2008 (Standard & Enterprise) R2 SP1 (64-bit)"

verder zijn er de minimale hardware-eisen (ook op een VM): "CPU: Dual Core, RAM: 4 GB, Hard Drive: 80 GB or more, dependent on file size, requires minimum 10 GB free space"

 

Ik heb vandaag even getest met twee nieuwe VM's met allebei W2k8R2-SP1 op VM-Ware ESXI 5.1 en afgezien van een issue met de firewalls (de installatie past de firewall niet aan, dus de poorten 80,443 en 5003 zelf openzetten, of uitzetten, maar dat is zwaar af te raden) verliep het installeren op zowel de "master"als de "worker" als een zonnetje. Als het bij jou niet werkt, dan moet er dus iets niet in orde zijn met je configuratie. Heb je werkelijk een 64-bitter geïnstalleerd en heb je voldoende geheugen RAM én HD? Heb je alle MS-Updates gedraaid (kan vrij veel tijd in beslag nemen, afhankelijk van hoe oud je ISO's zijn). Heb je misschien de SBS-versie van W2k8 gebruikt? Daarop ga je het inderdaad niet aan de gang krijgen (ivm exchange en/of share-point).

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...