Ga naar inhoud
  • 0

databasen linken


David N

Vraag

Beste

Vraagje : hoe zouden jullie 2 databasen linken

Een met verschillende tabellen per maand ( maand overzicht) en de andere zijn losse facturen op een datum (dag factuur) , daar zouden bepaalde velden overgezet moeten worden ... Soort Push functie ... per maand

Dus in maand september zou er uit een andere database de factuur 25-9-2015 ( bedrag ) moeten linken ... als deze in bestand 2 ( dag factuur) verandert moet deze ook aangepast worden in de 2 de ( maand overzicht) en uiteraard moeten er records aangemaakt worden in maand overzicht als er in dag overzicht een nieuwe factuur wordt aangemaakt...

Mvg

Z

Link naar reactie

2 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

2 databases aan elkaar knopen kan als volgt: in de ene database een "externe gegevensbron" toevoegen en vervolgens in "database beheren" in "relaties" een occurrence van dat bestand toevoegen en daarna tussen de gewenste table-occurrences verbindingen maken.

 

Ik begrijp alleen niet helemaal waarom je per maand een tabel hebt, is het niet handiger om een record per maand in 1 tabel te hebben? Als je er nu achter komt dat in de velden van een maand iets moet wijzigen, dan moet je dat voor iedere maand, dus 12 maal doen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...