Jump to content

rutgerm

Leden
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rutgerm

 1. dag Menno, Die thread was ik al tegengekomen maar mijn case is anders, het probleem stelt zicht met windows clients niet met mac clients. Het zijn ook geen interactieve containers maar standaard containers voor jpeg, als je hier een pdf in plaatst zie je een thumbnail van de eerste pagina van de pdf op een mac. Onder windows wordt die thumbnail blijkbaar niet gegenereerd, is dit iets onders windows wat ik over het hoofd zie?
 2. Is er een verklaring waarom ik vanop mac en windows een preview krijg van een pdf, opgeslagen in een niet-interactieve container als de database gehost wordt op OSX. Databases gehost op Windows Server 2016 geven deze preview niet aan een windows client, wel aan een mac client. De windows client krijgt enkel het pdf logo te zien met bestandsnaam. Valt dit op te lossen?
 3. Ik heb het volgende probleem met de Send Mail scriptstap, Apple Mail staat ingesteld met zwarte achtergrond. Als ik via Send Mail scriptstap een mail verstuur krijg ik netjes witte text op deze zwarte achtergrond, als ik echter een attachment toevoeg verandert de tekst naar zwarte letters en zijn bijgevolg niet meer leesbaar, als ik de mail verstuur en open in een andere mail client met witte achtergrond, is de tekst daar ook wit op witte achtergrond. Ik heb al wat geëxperimenteerd met Textcolor en TextFormatRemove maar zonder resultaat.
 4. In webapplicaties wordt meestal onderstaande setup toegepast, de data zit in een privaat netwerk en enkel de applicatie zonder data is bereikbaar van het internet, de apllicatie maakt requests naar de data-server die niet publiek bereikbaar is. Het is deze setup die ze wilden maar met een 2-server en data/interface scheiding in FileMaker kan je dat standaard niet realiseren, de data moet ook een publiek ip-adres hebben om benaderd te kunnen worden. De security is inderdaad redelijk in orde, ze hebben er een pen-test team op gezet en opmerkingen die hier zijn uitgekomen waren minor.
 5. Opgelost, client terug installeren was de oplossing.
 6. Als je alfanumeriek wil sorteren kan je ook gewoon met een leading zero werken, 09 zal dan voor 10 komen.
 7. Ja maar die staat op versie 16 dus dat zou geen probleem mogen zijn.
 8. We proberen met een Filemaker 16 client verbinding te maken met een FileMaker 17 server. We krijgen in het launch center de database te zien maar bij het openen van database krijgen we een lege foutmelding terug zoals onderstaande screenshot. Iemand een idee wat hier het probleem zou kunnen zijn.
 9. Dan moet je via een script werken, door alle gevonden records gaan via een loop en telkens een pdf maken van de individuele record. Je kan dat enkel scriptmatig doen.
 10. Menno, We zijn ondertussen nog wat verder aan het zoeken geweest, de proxy settings worden automatisch geconfigureerd in de Windows proxy setting via een url naar een *.pac file dat de configuratie afhandelt. De vraag is of FileMaker met deze *.pac file overweg kan of niet of enkel via de manuele setup werkt met het ip en poortnummer van de proxy server. Is er iemand die hier toevallig ervaring mee heeft?
 11. Bedankt voor de info Menno, weet je toevallig of de Filemaker pro client verbinding kan maken met de proxy server, gebruikt deze dan de systeeminstellingen onder windows om het verkeer naar de proxy te sturen?
 12. Ja het is company policy dat alle internetverkeer via een proxy moet gaan maar de netwerkjongens krijgen het niet geconfigureerd,.We hebben het gedaan gekregen, na 2 maanden discussie en pen-testen, om poort 5003 open te krijgen, maar nu blijkt dat alles nog eens langs een proxy moet passeren. Als we goedkeuring moeten krijgen om de proxy te bypassen zijn we weer voor maanden vertrokken vrees ik en het is niet zeker of er uberhaupt een goedkeuring hiervoor komt.
 13. Ik zit met een probleem om een FileMaker Pro 16 te verbinden met een FileMaker Server over een proxy server. Op het gebied van proxy servers ben ik een absolute noob. Hoe kent de FileMaker client de proxy server instellingen? Waar moet ik mee rekening houden, verkeer moet verplicht via een proxy server maar clients zien de server niet. Deze staat in niet het LAN.
 14. De wijzigingen aan een globaal veld worden enkel opgeslagen op de host computer. Als je database lokaal staat worden die bewaard, als je database echter gehost wordt op een andere computer, worden de wijzigingen niet opgeslagen. Globale velden zijn uniek per gebruiker en worden bijgevolg niet bewaard tenzij je de gebruiker bent die lokaal op de database werkt. Als je database door een server gehost wordt, moet je via een opstartscript de gewenste waarde in je globale velden zetten.
 15. Ik heb eens in het demo bestand nagekeken, inderdaad de vaste paginamarges ingesteld op 0 zodat je de volledige bladspiegel onder controle hebt. Som van alle layout parts maximaal 842 punten, 2 pagina's bij 842,001. Kijk ook naar het aantal punten in de regelafstand. Voor de verdwenen lijnen zijn er ook een paar aandachtspunten: Merge fields moet je een punt bijtellen, de tekst staat een punt lager dan bij een gewoon veld. Er is ook een verschil in de opmaak van lijnen van een tekstvak, 'solid' met lijndijkte 0 en transparant gedraagt zich anders dan 'none met lijndikte 0 en tranparant als kleur. Conclusie is in elk geval dat je niet kan vertrouwen op de preview maar alles moet uitrekenen met punten en 0 als vaste marge op uw layouts om een betrouwbaar resultaat te krijgen.
 16. Ik weet niet waarom het probleem zich enkel bij windows voordoet, is dat zo? Ik heb de presentatie en voorbeeldbestanden toen gedownload, ik zal eens kijken of ik er nog iets van informatie in vind.
 17. Het nadeel van de smtp van skynet en telenet is dat de gebruiker ook klant moet zijn bij Proximus of Telenet, ik gebruik al een tijdje Amazon AWS Simple Email Service hiervoor, zolang je niet meer den 64.000 mails per maand verstuurd is het gratis. Je hebt veel meer controle over het SMTP gebeuren zonder een eigen SMTP server te gaan opzetten hetgeen volgens mij niet evident is als je hier niet voldoende ervaring mee hebt. Je heb dan ook de metrics zoals rejects en bounces zelf onder controle.
 18. Op FM Summit 2018 heb ik een zeer verhelderende sessie hierover gezien door Sjaak De Jong van JacqIT. Het heeft iets te maken met de omrekening van punten, inch en mm, kan me de details niet meer herinneren maar het is iets van: 1 inch = 2,54mm een afdruk is 72 punten per inch, 72pt is dus 25,4mm. Een A4 is 297mm hoog, de totale hoogte van een A4 in punten is dus (297mm * 72pt) / 25,4 = 841,89 pt. Je moet uw paginering instellen met de punten eenheden, op 25 bladzijden kan enkele punten afwijking per pagina op het einde wel een verschil maken. Heb het zelf nog niet in de praktijk moeten toepassen maar ik zou zeker eens in deze richting experimenteren.
 19. Dat is duidelijk, ik vreesde er al voor, bedankt voor de info.
 20. Vraag van klant, IT-departement wil de data niet blootgesteld aan het internet enkel de interface, dit is vrij standaard bij webapplicaties. Is al drie maanden een gevecht met hun securtity officer. De data server heeft enkel een intern ip adres en is niet extern bereikbaar, binnen de LAN is dit intern ip-adres bereikbaar voor de client, via een remote verbinding echter niet, daarom mijn vrees dat deze setup niet gaat lukken tenzij er iets is dat ik over het hoofd zie.
 21. Ik heb een opstelling met een FileMaker interface server met een interface file die naar het internet is gericht. Ik heb een data server opgezet die niet naar het internet is gericht maar enkel via local lan communiceert met de interface server. Lokaal lukt dit wel maar als ik een remote verbinding maak, blijkt de data server onbereikbaar. Is het uberhaupt mogelijk om dit soort van setup te maken of moeten poort 5003 van de data server ook open staan richting internet?
 22. Dag Hamit, Hoe heb je de automatisch login kunnen bereiken, ik ben niet verder gekomen dan het exact online loginscherm in een webviewer weer te geven, dan inloggen en dan krijg je in de url de token terug. Maar ik zou in de achtergrond willen inloggen met username en paswoord, vind hier niets over terug in de documentatie? mvg Rutger
 23. Dag Niels, Ik heb u een mail verstuurd ivm met uw vraag. Groeten, Rutger
 24. rutgerm

  portal filter

  Het is me niet helemaal duidelijk uit je uitleg wat je wil bereiken maar een eerste gedachte zou kunnen zijn : Relatie tussen artikelen en pakketten is many-to-many, heb je hier geen tussentabel nodig ? Groeten, Rutger
 25. Dat moet je inderdaad doen om automatisch verbinding te maken met de bestanden die op een remote lokatie staan. Anders zal Filemaker ze niet automatisch openen.
×
×
 • Create New...