Jump to content
Sign in to follow this  
menno

Exact Online Rest-API

Recommended Posts

Een klant wil uit zijn Exact-Online (EOL) graag wat informatie (de openstaande posten) hebben en niet met een webbrowser een xml, csv of een json downloaden. Hij wil het ophalen met de rest-api die EOL aan boord heeft.

De documentatie over hoe de requests er uit moeten zien en hoe de antwoorden er uitzien is in orde en duidelijk genoeg, maar er is nergens te vinden waar de klant zijn API-keys en rechten van die keys kan beheren. Is er iemand van jullie die daar ervaring mee heeft?

Share this post


Link to post

Nee, vooralsnog geen ervaring, maar zie het zo gebeuren dat een klant er om gaat vragen. Evenals integratie met Moneybird e.d. 

Ben je er al verder mee gekomen?

Share this post


Link to post

De klant cq de accountant gaat zorgen dat ik een clientid, clientsecret en apikey ga krijgen. Dus dat loopt.

In algemene zin heb je bij de meeste paketten die 3 waarden nodig en bij sommigen alleen een clientid en een apikey. In een enkel geval zelfs alleen maar een apikey.

Verder heb je eindpunten en goede documentatie nodig. De DataAPI en de AdminAPI van FileMaker werken op precies dezelfde manier en die zijn ook niet moeilijk. Als je dat hebt is de werkwijze bijna overal identiek:

  • Inloggen en een sessie-token ophalen
  • data inschieten en ophalen met je sessie-token
  • Uitloggen door je token ongeldig te maken of simpelweg te laten verlopen

De pakketten verschillen daarna van elkaar door andere syntax en o.a. afhankelijk van de webserver waarop het draait kan de header-opbouw enigszins verschillen, maar meer is het niet. De typen gegevens zijn eigenlijk overal het zelfde: debiteuren, crediteuren, (memoriaal) boekingen, rekeningcodes etc. is overal hetzelfde, want we administreren uiteindelijk allemaal op dezelfde manier.

Hamit (@mykarizma hier op het forum) heeft me e.e.a. over clientid en cliensecret uitgelegd en screenshots van gestuurd en zo weet ik inmiddels waar de schoen wringt. Ik krijg binnenkort de gegevens die van mijn klant ik nodig heb.

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...