Jump to content
  • 0

Herhalingen


Ari

Question

Kan iemand mij vertellen hoeveel impact het aantal herhalingen heeft dat je instelt op een veld? Het is logisch dat als ze daadwerkelijk gevuld zijn dat invloed heeft op je indexgeheugen maar geldt dat ook als ze leeg blijven?

Kortom, moet je behoudend zijn met het toekennen van het aantal herhalingen ivm performance of kun je gewoon ruim instellen?

Link to comment

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Voor zover ik weet wordt een herhalend veld gevuld met waarden gescheiden door ascii 29.

Het aantal herhalingen dat je opgeeft bij de veld definitie bepaald dus niet hoeveel ruimte het veld inneemt, dat wordt pas bij het vullen bepaald. Net als bij gewone tekstvelden (die zijn ook geen 2GB groot bij aanmaak, maar zoveel tekst kan er wel in)

Als je in een veld met 10.000 herhalingen alleen de laatste vult, zitten er natuurlijk wel 10.000 ascii 29 tekens in.

 

rmw

Link to comment
  • 0

Zeker wel.

Met de Substitute functie en de Char functie kan je van Char(29) best Char(11) maken. Want dat is de regelovergang die FileMaker in zijn eigen tekstvelden hanteert.

Maar om dat te kunnen moet je eerst het veld als tab-gescheiden exporteren en weer importeren in een tekstveld. Of je tekstverwerker de vervangslag laten doen.

Als je een herhalend veld omzet naar een 'gewoon' veld, blijft alleen herhaling 1 behouden. En bij gebruik van een herhalend veld in een berekening neemt FileMaker zonder herhalingsaanduiding ook alleen herhaling 1.

Dit is wel interessant daarvoor: https://www.soliantconsulting.com/blog/filemaker-split-repeating-fields/

Link to comment
  • 0

Ja dat is precies het punt dat als je het direct wilt doen je alleen herhaling[n] kunt uitlezen en niet het alle herhalingen tegelijk. Jouw methode is wel een hele leuke workaround! Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als je andersom ook zo iets kunt verzinnen. Dus een list in 1 keer in een herhalend veld kieperen. Ik krijg dat alleen voor elkaar met een loop script.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...