Jump to content
  • 0

Problemen met datamigratie


Ari

Question

Ik ondervind regelmatig problemen bij het migreren van een database mbv de data migratietool. Als ik een nieuw veld heb aangemaakt werkt de index soms niet en moet ik de index uit- en aanzetten of het bestand recoveren. Daarnaast schiet regelmatig de standaard serial teller terug... Klant kan dan geen record meer aanmaken omdat het serienummer niet uniek is. Komt niet echt profi over en kost een hoop gedoe om het allemaal weer recht te zetten.

Voor het laatste probleem heb ik inmiddels onderstaande workaround maar het verliezen van de index blijft terugkomen (known bug)

https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006ezLhaSAE/corrupt-index-on-new-field-after-using-data-migration-tool

 

RightValues (   ExecuteSQL ( "SELECT " & 'sqlField ( PRODUCT::serialNumber ) & " FROM " & 'sqlTable ( PRODUCT::__ID ) ; "" ; "" ) ; 1 ) + 1

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Gebruik je wél de nieuwste versie?

https://fmdl.filemaker.com/DEVREL/sdk/fm_data_migration_18.0.3.317_mac.zip

https://fmdl.filemaker.com/DEVREL/sdk/fm_data_migration_18.0.3.317_x64.zip

Wat bedoel je met het "verliezen" van de index van je serialnumber en wat is precies het probleem? Ik gebruik deze tool namelijk ook en heb dit probleem helemaal niet. Mijn serialnumbers worden keurig verhoogd, de laatst aangemaakte wordt met 1 vehoogd als instelling voor de eerstvolgende waarde.

Als je oude bestand corrupt of beschadigd is, dan zijn de resultaten mogelijk onvoorspelbaar, maar dat zou dan bij een handmatige import ook zo zijn.

Link to comment
  • 0

Als ik een nieuw veld aanmaak in de developers versie dan wil het wel eens voorkomen dat het veld geen index heeft in de productie versie. Dus als je daar een waarde in zet kun je daar niet op zoek of naar linken totdat je de index repareert. En dat gebeurt heel regelmatig.

Serial nummers worden soms gewoon teruggezet na update soms tot ergens halverwege in de reeks. Moet ik dus handmatig het eerstvolgende nummer gaan instellen of misschien een keer een script maken die dat automatisch doet.

In de tijd dat ik nog op de ouderwetse manier importeerde had ik deze problemen nooit.

Maar ik zal een kijken naar of ik de meest recente versie heb en of dat soelaas biedt.

Dank voor het meedenken

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...