Jump to content
  • 0

Get(ActiveSelectionStart)


Roger

Question

Get( ActiveSelectionStart ) werkt (bij mij) niet in een veld dat gewijzigd maar nog niet ge-commit is. Bij een veld-exit laat ik een onObjectExit-scripttrigger bepalen wat de laatste positie van de cursor was of, indien van toepassing, welk stukje tekst geselecteerd was. Dat werkt uitstekend zolang dat veld niet gewijzigd is, want is het dat wel dan geeft de Get( ActiveSelectionStart ) de laatst mogelijke cursorpositie (de positie na het laatste character in dat veld) terug. Is dit een juiste observatie?

Edited by Roger
Link to comment

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hoi Menno, was het nog geen bedtijd of stond je nog op wintertijd? 😉 Ik ben heel blij met jouw snelle reactie hoor want ik weet nu waar bij mij het probleem zat en nu kan ik tenminste verder. Ik had een auto-calculatie op mijn tekstveld die de tekst-formats verwijdert. Als je die erop zet werkt het helaas niet. Maar dat offer ben ik bereid te brengen. Dank!

 

Link to comment
  • 0

Ah.. je denkt dus dat dit een bug is. Irritant, ik heb hier weer veel tijd mee verloren. Onder 18 doet het zich ook voor wat mij deed vermoeden dat dit manier is waarop het werkt (of beter gezegd, niet werkt). Ik zal het rapporteren. 

PS: Leuke manier (via scriptparameter) van je variabelen in te stellen btw! 

Link to comment
  • 0

Mijn redenatie m.b.t. is dat deze scripttrigger wordt uitgevoerd op het moment dat je een object probeert te verlaten en dus vóór dat je het record commiteerd. Zie de beschrijving: https://help.claris.com/en/pro-help/content/onobjectexit.html?Highlight=onObjectExit

Je kan de positie van de cursor immers altijd uitvragen met deze trigger ...... behalve wanneer een auto-enter op het betreffende veld is geactiveerd. Dan wordt ineens éérst een commit uitgevoerd en daarna de trigger afgevuurd. Dat kan niet goed zijn.

Link to comment
  • 0

FileMaker rapporteert "that this is not a product issue" en legt vervolgens uit hoe je dit probleem kunt omzeilen. Namelijk door het 'onthouden' van de selectie of de cursorpositie naar de auto enter calculatie te verplaatsen i.p.v. dit te vatten in de parameter van de script trigger. Zie bijlage door Claris aangepast. Chapeau voor hun support!

onObjectExit_fixed.fmp12

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...