Ga naar inhoud

document openen en verwijderen


GLoon

Aanbevolen berichten

Als je een document (bv PDF) vanuit een container via Export Field Contents naar een bepaald pad (bv TemporaryPath) schrijft, kun je die automatisch laten openen door bv Acrobat.

Je weet als ontwikkelaar niet wanneer men in Acrobat klaar is met het document. Dit betekent dat het document blijft bestaan in het gekozen pad.

Heeft iemand een heel verstandige policy voor het op het juiste moment weer verwijderen van dit document in het pad? 

Link naar reactie

Dank voor het snelle antwoord. Het gaat alleen fout (in die zin dat het bestand niet verwijderd wordt) als het document in Acrobat niet gesloten is, wat me dan wel logisch lijkt. Dus in die situatie blijft de tijdelijke map bestaan, inclusief het document.

 

Link naar reactie

FileMaker is heel handig voor het opslaan en exporteren van bestand. Voor weergave en bewerking zijn de mogelijkheden enigszins beperkt en soms gewoon omslachtig. 

Als je documenten wilt inzien en eventueel bewerken is het misschien handiger om een plug-in te gebruiken. Je kan dan documenten op de ssd of op een share bewaren en op hun eigen plek bewerken. Je moet dan nog wel het e.e.a. regelen wat betreft de rechten, maar je hebt daarmee meer flexibiliteit dan met de fm-containervelden.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...