Jump to content

Opmaak van invoervelden


rickel

Recommended Posts

Veld omschrijving met opmaak Helvieica 10 pnt

 

Als ik een tekst met een andere lettertype dan Helveticav kopieer vanuit een ander programma en wil die tekst plakken in veld omschrijving, dan wordt de opmaak veranderd in het lettertype die ik gekopieerd heb.

 

Nu wil ik een script aanmaken die alle velden controleer op de opmaak en deze omzet naar mijn standaardopmaak (Helvetica, 10 pnt). Is dit mogelijk? Of is er een andere oplossing?

Link to comment

Dat kan op een heel eenvoudige manier: selecteer alle records en klik dan de cursor in het veld dat je wil "cleanen" van vreemde fonts.

Gebruik dan de Replace-functie uit het Record-menu (ook te bereiken via CTRL = of Command =). Gebruik daar de laatste optie: Replace by Calculation. Je krijgt dan een venster om de formule in te zetten. Zet daar echter gewoon de naam van dat veld. Het veld wordt dus doorheen de hele databank vervangen door zichzelf, maar wel met de standaard-font die voor dat veld in lay-out mode voorzien was. Voor alle veiligheid probeer je het eerst eens met één enkel record...

Tot slot nog een tip: lees je eigen posting nog eens traag door en kijk eens aan wat je zoal van een woord als Helvetica maakt. Je spelling ziet er niet bijzonder verzorgd uit. Als je je FileMaker-calculaties en formules op dezelfde manier opbouwt, dan ga je rampen tegemoet.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...