Ga naar inhoud

8ste confituursessie Kasterlee: hoe het was!


AvD

Aanbevolen berichten

Het wordt jaar na jaar moeilijker om over de confituursessie te praten zonder emotioneel te worden. Het heeft ook iets magisch, mensen die van ver, van alle uithoeken, op reis vertrekken, allen naar dezelfde bestemming, om dan samen te komen rond een en dezelfde gedachte, rond een en dezelfde gedrevenheid.

 

We hebben prachtige toepassingen gezien en vele, vele ideeën en inspiraties uitgewisseld. En dat tot laat, laat in de avond, terwijl ondertussen de halve culinaire dagexport van de Chinese Volksrepubliek in de Westerse economie verdween. En daarbij vloeiden de dranken rijkelijk, want deze keer waren ze inbegrepen in het geheel.

 

Voor het eerst is er ook een video-reportage gemaakt dank zij de inzet van Wim en de professionele apparatuur die aanwezig was in het congrescentrum. Koen - ons aller Murtje - heeft zijn demo's al beschikbaar gezet elders op dit forum.

 

Rony en ik wachten nog op jullie reacties en commentaren om daarna meteen te starten met de stille voorbereiding van de volgende sessie.

Daarbij denken we toch nog eens aan de beginners. De gesplitste formule van vorig jaar had zeker zijn charmes en het volle zaaltje bewees toen dat er zeker een behoefte was aan zo'n initiatief. Deze keer konden we op het allerlaatste moment plots niet meer beschikken over dat zaaltje.

Nu we aan twee sessies in één jaar toe zijn, is het misschien het moment om te denken aan een formule waarbij de beginners meer centraal staan. Misschien wel een volledig aparte sessie voor hen. Het is al zo moeilijk hier in de lage landen om een FileMaker opleiding te vinden op een ander dan industrieel niveau. Ik denk aan iets met een duidelijk omlijnd thema en voorinschrijvingen, zodat iedereen precies weet wat hij te zien en te horen zal krijgen.

 

Dank nog eens aan allen die er weer bij waren, de anciens en de nieuwelingen, de vele Belgen en de nog "velere" Nederlanders. Dat ze van zover naar Kasterlee zijn gekomen, doet deugd.

 

PS Peter was er niet met zijn vroem vroem. Het vermoeden rijst dat hij naar Hengelo gereden is. Heeft iemand hem ergens gezien?

aangepast door Gast
Link naar reactie

Het niveau lag hoog, misschien te hoog voor een aantal aanwezigen, wellicht te laag voor anderen. Het blijft een moeilijke evenwichtsoefening. Maar dat maakt Clarify dan ook zo bijzonder. Het blijft een mix van kennis en niveau's. In het heetst van de demo's ga je mee op de wolk en stijgt het niveau zienderogen. Ik sla hier een mea culpa.

 

Ikzelf ben reuzebenieuwd naar de eerste Clarify-DVD ...

 

Aan alle aanwezigen: tot volgend jaar.

Aan alle "sponsors": onze dank is groot.

 

Aan JeanWM : hou je postbus in de gaten :-)

 

------------------------------------------------------------

De foto's en demoscripts/screenshots volgen z.s.m.

Link naar reactie

Blij dat er verder gebouwd wordt op onze allereerste confituursessie, nu al enkele jaren geleden.

Nooit gedacht dat dat initiatief zo'n succes zou hebben.

 

........ hou je postbus in de gaten :-)

 

Ik hoop dat je daar niet letterlijk 'postbus' mee bedoeld.

Dat ding en die service is hier onbestaand.

We hebben locale privé courrier diensten en natuurlijk FedEx, DoeHetLangzaam, en nog enkele....

 

Het lijkt hier wel modern, maar feitelijk zitten we nog altijd in de jungle.... 8O

 

Alvasr bedankt Rony, André en alle anderen...

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...