Jump to content
  • 0

Filemaker 8 en 9 samen


jw

Question

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ik heb een dergelijke situatie draaiend waarbij remote en lokaal ingelogd wordt met uitsluitend FM9-clients (een 100-tal) op een FMS8 server. Tot op heden heb ik geen problemen vastgesteld. Ik heb wel geen enkele functionaliteit gebruikt in de applicatie die niet ondersteund wordt door FM8. Dat lijkt me cruciaal te zijn wil je probleemloos kunnen werken.

Nog dit jaar ga ik de server upgraden naar 9. Eerlijk gezegd zie ik er tegenop, wetende dat de FMS 8 zo stabiel draait.

Link to comment
  • 0

rony, dank je voor je antwoord. Bij de klant heb ik al wel de functionaliteit ingebouwd dat je een scherm kan uitrekken, die func. komt dan in eens beschikbaar.

 

In een andere situatie kan de klant zelf de Windows server niet de fms 8 stilleggen, dus niet deinstalleren en fms 9 installeren. Is daar een truc voor? Ik was niet van plan zelf daar het systeem aan te passen.

Link to comment
  • 0
In een andere situatie kan de klant zelf de Windows server niet de fms 8 stilleggen, dus niet deinstalleren en fms 9 installeren. Is daar een truc voor?

Geen truc, wel een noodoplossing, tenminste als je bedoelt dat door een of andere storing de FM Server weigert af te sluiten (ik bedoel dus dat je de service niet kunt stopzetten). Dat komt voor. In dat geval is een geforceerde stop de enige uitweg, maar DOE DAT NIET ZONDER EERST DE FILEMAKER BESTANDEN GESLOTEN TE HEBBEN!!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...