Jump to content
  • 0

Export Veld -> niet te vinden


andries

Question

Ik heb een veld genaamd "zone" in mijn tabel staan. Als ik echter wil exporteren, kan ik het veld niet terugvinden in mijn lijst met te exporteren velden. Ik heb het hier al eens gevraagd, en het is een probleem dat ze al lang hebben.

 

Komt het omdat de lijst maar een maximum aantal velden kan weergeven, en dus valt Zone (dat achteraan staat wegens alfabetisch sorteren) er tussen uit? Of is er een andere rede...

 

Alvast bedankt !

Link to comment

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

In Lay-out Mode kun je de veldnamen zien. Daar blijkt vaak dat deze niet dezelfde zijn als de labels die de velden dragen wanneer je ze in Browse Mode bekijkt. Dat hangt af van de beslissingen van de ontwikkelaar die bijvoorbeeld een duidelijke en transparante naam wil geven aan een veld dat hij in Define Fields bijvoorbeeld D_LastReset heeft genoemd maar dat voor de gewone gebruikers "Start nieuw boekjaar" heet.

Link to comment
  • 0

Kom al maar onder dat bureau onderuit. Er is geen gevaar. Ik wil zelfs je wijze raad volgen, alleen... ik vind geen occurrences want onze goede vriend poster zit in FileMaker 6 en lager. Voor het overige blijft alles, natuurlijk!

Link to comment
  • 0

Aan beide: bedankt !

 

Maar ik vrees dat geen van beide antwoorden mij helpt :) .

 

- Het veld heet inderdaad Zone.

- En ik heb inderdaad geen occurences... :-)

 

Ik heb eens verder onderzocht, en blijkt dat het de laatste 2 velden er niet instaan (tevens ook de laatste twee volgens alfabetische volgorde). Volgens onze plaatselijke expert is dat omdat FileMaker 6.0 maar een bepaalde hoeveelheid velden KAN laten zien om te exporteren, en deze twee vallen daar dus net buiten, maar helemaal zeker is hij hier niet van.

 

Maar goed, binnenkort draaien we op 8.5, en hopelijk is het dan opgelost.

Link to comment
  • 0
Volgens onze plaatselijke expert is dat omdat FileMaker 6.0 maar een bepaalde hoeveelheid velden KAN laten zien om te exporteren

Het is al een tijdje geleden. Maar voor zover ik nog uit mijn hoofd weet zijn bijvoorbeeld 300 velden geen probleem om te exporteren. Hoeveel velden heb je?

Ik zou eerder denken in de richting van bestandscorruptie. Heb je al eens geprobeerd om een kloon te maken van dat bestand en dan de export te testen?

Link to comment
  • 0

Dat van dat maximum aantal velden is niet waar, of althans niet op een redelijk aanvaardbare manier: ik heb zonet de proef gedaan met een oud bestand van een slecht geconcipieerde databank waarin 810 velden voorkwamen. Die werden alle getoond, in een wip naar rechts gemoved en al even snel geëxporteerd. Ik denk dus dat Joris het bij het rechte eind heeft.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...