Ga naar inhoud

Live reporting vanuit FM Summit 2008


Peter Wagemans

Aanbevolen berichten

In de eerste sessie deze morgen legde DannyDV van naaldje tot draadje uit wat je zoal kan met FileMaker Pro 9 Advanced.

Er werden ook een aantal development tools onder de loupe genomen, zoals Inspector ( 2.0! ), Base Elements, FMDiff, Clip Manager,…

Jammer genoeg moest deze workshop na 2 uur gestopt worden, we moesten immers ook nog een beetje eten.

 

Nu is Jeroen Aarts een workshop aan het geven over XML transformaties, een, waarbij hij een deze techniek toepast in een toepassing die geschreven werd voor bus-chauffeurs.

Geen gemakkelijke materie, maar door Jeroen "vermenselijkt" met eenvoudige stap-voor-stap voorbeeldjes.

 

Meer van uw reporter ter plaatse volgt later…

Link naar reactie

Deze namiddag was er een schitterende sessie van Meester Backx over de contractuele plichtplegingen die onvermijdelijk zijn bij software ontwikkeling.

 

De man legde op een zeer humoristische en verstaanbare manier waar je zoal moet op letten, als er zo'n contract opgesteld wordt.

 

Er zijn nogal wat voetangels en schietgeweren, en voor je het weet ben je zwaar de pineut. Zeer leerzame sessie.

Link naar reactie

12 april, 9.30 u: het startschot van de FMSummit wordt gegeven door Yves Defaix van FileMaker Nederland.

 

Yves geeft een overzicht van de FileMaker product lijn en hoe het zoal gaat met FileMaker. Leuk, maar de techies onder ons staan natuurlijk te trappelen om andere dingen te zien.

 

Dan wordt er een sessies gegeven door Luk Dhondt, met de lieftallige assistentie van onze murtje. Er wordt een overzicht gegeven van de huidige technologieën in FileMaker, onder de vorm van een voorbeeld-applicatie.

Niet echt super-diepgaand op technisch gebied, maar dat kan ook niet in die tijdsspanne.

Zeer leuk ding. Het is ook duidelijk dat Luk iets met Tania heeft. Als ze daar thuis achterkomen…

 

En dan… is er koffie. Of een vers kopje thee!

Link naar reactie

De pateekes zijn ook goed, maar wel bijna op.

 

De sessies zijn interessant, maar wat me ooit erg boeit zijn de gesprekken met andere developers. Die kans anders nooit. We zijn wel met een paar collega's bij ons op het werk, en er wordt heel wat informatie uitgewisseld, maar met de concullega's babbelen is af en toe heel verfrissend.

 

Bedankt André voor de lovende opmerkingen. Je signalement is doorgegeven aan Greet van de receptie, en je zal persoonlijk ontvangen worden...!

Link naar reactie
OK, Peter's sessie is net achter de rug. Er zijn mensen gesignaleerd bij wie er rook uit de oren kwam...

Da's nog niks: tijdens de FileMaker Conférence in Nice was de zaal zo onder de indruk van Peter zijn presentatie, dat hij ALS ENIGE VAN ALLE SPREKERS zeventien minuten extra gehoor kreeg, op uitdrukkelijke vraag vanuit de zaal zelf - en wie de Fransen en hun heure de l'apéritif kent, die weet wat dat betekent. En daarna volgde een staand applaus - wel verdiend trouwens. Ah, wie zei dat daar: "Les petits Belges".

Link naar reactie

Magistraal - meesterlijk in de meest letterlijke betekenis van het woord - dat vat samen wat de laatste drie dagen in Antwerpen te beleven was. De FMSummit was een schot in de roos tot en mét. Ik kan dan ook niet anders dan de meest uitdrukkelijke gelukwensen sturen aan al degenen die dit mogelijk hebben gemaakt. En als er hier zijn die een goede raad kunnen gebruiken: hier zie: ik ben al ingeschreven voor volgend jaar.

Blij dat ik er bij was: een bijzonder hartelijke en amicale sfeer tussen gelijkgezinden onder de koepel van het meest indrukwekkende FileMaker-professionalisme. En dan waren de buffetten nog heerlijk op de koop toe.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...