Jump to content
  • 0

privileges set - verhinder aanmaken nieuwe records


Gem

Question

Hallo

 

Dankzij dit forum en bijzonder danzij JeanWM ben ik al zo ver geraakt dat wat ik heden reeds bereikt heb in filemaker, ik nooit voor waar had genomen. Toch zit ik nog met een ei.

 

Ik heb een administratie pakketje gemaakt die o.a. bestaat uit een module van leveringsbonnen. Die bonnen zijn opgemaakt met de werkelijke bon layout en de inhoud van de bon wordt dan weer bewaard in een andere tabel nml. de BonRegels (portaalregels). Nadien heb ik een gebruikersaccount toegevoegd met de bedoeling "afgesloten" bonnen te vergrendelen tegen wijzigingen. Hiervoor werk ik dus "gebruikers met limieten". Dit alles werkt optimaal.

 

Bij "gebruikers met limieten" krijg ik de mogelijkheid om bijv. het wijzigen, verwijderen, bekijken van records te voorzien van een voorwaarde, in mijn geval "NOTAS::locked = "neen"". Wanneer de nota dus wel afgesloten is, kan ik niet meer verwijderen, wijzigen. Maar blijkbaar krijg ik geen mogelijkheid een voorwaarde te koppelen aan "nieuwe records aanmaken". Ik krijg enkel de keuze tussen "ja" of "neen". Concreet blijkt dus dat wanneer een nota afgesloten is, de gebruiker nog steeds de mogelijkheid heeft om bijkomende portaalregels aan te maken. Hij/zij kan ze niet meer wijzigen weliswaar alsook niet meer verwijderen, maar kan er wel steeds bijmaken. Weet iemand hoe ik de privileges kan instellen dat eigenlijk enkel bekijken mogelijk is onder de voorwaarde van "NOTAS::locked = "neen"" ?

 

:?:

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...