Jump to content
  • 0

zoeken


G.B.BREUKEL

Question

Wie heef er een oplossing voor het volgende. ( ik weet het even niet)

 

Ik het een layout OVERZICHT werkbonnen nu word er van uit hier een factuur gemaakt ( met een knopje factuur achter de regel).

Dus ik geef als parameters mee ( dus ga naar layout FACTUUR ) "nieuw" en als 2e "code werkbon".

Dit gaat allemaal goed niets mis mee het factuur word gemaakt en alle gegeven die ik wil zie zie ik.

 

Maar nu wil ik dat als ik weer op het zelfde knopje click dat ik de melding krijg dat het factuur al gemaakt is, maar hoe doe ik dit (evt in een script) heeft iemand een idee en een voorbeeld.

 

Alvast bedankt.

Gerard

Link to comment

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Een relatie aanbrengen tussen code werkbon in factuur en code werkbon in de werkbon is sowieso handig om vanuit het factuur naar de gerelateerde werkbon te kunnen switchen en bovendien kun je die relatie gebruiken om te checken of er al een factuur bestaat voor de betreffende werkbon. Een jointable tussen die twee, daar zie ik de noodzaak in dit geval niet zo erg van in, waarom vindt je dat nodig?

Link to comment
  • 0
Een jointable tussen die twee, daar zie ik de noodzaak in dit geval niet zo erg van in, waarom vindt je dat nodig?

 

Omdat in de dagdagelijkse werkomgeving niet iedere werkbon altijd in één keer wordt gefactureerd. Soms moet je een bon in 2 of meerdere keren kunnen factureren of uitleveren of ... omdat dat zo gevraagd wordt, omdat er spullen niet voorhanden zijn, ...

En dat kan dan enkel via een joinfile.

Link to comment
  • 0

Dat begrijp ik dan nog steeds niet, mijn excuses daarvoor.

Ik zie het zo:

Als je een factuur een eigen id geeft plus een werkbon id dan kan aan één werkbon meerdere facturen gehangen worden. Omgekeerd is iedere factuur dan gerelateerd aan eenzelfde werkbon. Of zie ik het nu allemaal iets te simpel?

Groet, Niels

Link to comment
  • 0

Maar nu wil ik dat als ik weer op het zelfde knopje click dat ik de melding krijg dat het factuur al gemaakt is, maar hoe doe ik dit (evt in een script) heeft iemand een idee en een voorbeeld.

 

Het meest makkelijke is om een extra variabele te maken. Bij aanmaak van de factuur wordt deze op "ja" gezet, bij de tweede keer wordt gekeken of de variabele al op "ja" staat, in dat geval wordt geen extra factuur aangemaakt.

Link to comment
  • 0
Bij aanmaak van de factuur wordt deze op "ja" gezet

Maar dan lukt het helemaal niet meer met deelbetalingen.

 

Het zou mij beter lijken dat je in de nieuwe factuur ook het id van de werkbon bijhoud zodat je een relatie tussen de twee kan leggen.

Bij de werkbonnen laat je het totaal gefactureerde bedrag (een werkbon kan dus meerdere facturen hebben) berekenen en voordat er een factuur gemaakt wordt laat je in het script kijken of het totaal gefactureerde bedrag groter of gelijk is aan het bedrag op de werkbon. Zo ja, dan natuurlijk geen factuur, hoewel ik altijd een mogelijkheid openhoud voor de gebruiker om het te negeren omdat er altijd wel een keer een reden is waarom je toch alsnog een factuur zou moeten maken.

 

Groet, Niels

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...