Jump to content
  • 0

Export naar vCard


Zeehond

Question

13 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

@zeehond

Je kan misschien eens proberen de ¶ te converteren naar crlf met:

Substitute ( vCard ; ¶ ; Char ( 13 )  & Char ( 10 ) )

In filemaker ziet dat er uit als ¶¶ maar als je de inhoud van het veld exporteert naar een tekstbestand en dat op windows opent in notepad of in wordpad, dan staat daar slechts één ¶. Ik heb het bestand even niet op MacOS getest, maar het kan zijn dat daar wel ¶¶ wordt getoond, maar ik meen dat een vCard bestand dan toch goed wordt gelezen.

 

Het probleem waar hier je tegenaan loopt is dat windows (al eeuwen) de verkeerde returns hanteert, maar sinds 90% van de populatie windows gebruikt zijn we met zijn allen veroordeeld er toch maar mee te leven.

Link to comment
  • 0

Ik schrijf bestanden die een CRLF ( ascii 13 + ascii 10 ) moeten krijgen altijd weg met onderstaande custos function ( 360works scripmaster benodigd ). Binnen deze functie worden de regeleindes dan automatisch goed gezet.

 

custom function: file_write_crlf( path ; string )

 

Let(

[

x=SMSetVariable( "filePath" ; path )

; x=SMSetVariable( "textToWrite" ; string )

]

;

EvaluateGroovy(

"OutputStreamWriter writer = new OutputStreamWriter( new FileOutputStream( filePath ), \"utf-8\" );

¶writer.write( textToWrite.replace( \"\n\", \"\r\n\" ) );

¶writer.close();

¶return true;"

)

)

Link to comment
  • 0

@felix

dat op windows het bestand niet goed wordt gelezen komt inderdaad door het exportformaat van text uit een veld en dat is niet te wijzigen. Heeft dus bij nadere beschouwing helemaal niks te maken met de regeleinden, dat is slechts een symptoom. Ik gebruik zelf geen adressenboeken in mijn OSsen en zo dus ook vcf (bijna) nooit.

 

Verder leiden ook hier weer meer wegen naar Rome. Een xsl-export werkt prima, als je maar naar utf-8 exporteert, maar met een plugin zoals de troi-file of als je op java durft te vertrouwen: de 360works-scriptmaster doen het ook perfect om een vcf-bestandje te genereren. Als je geen plugin wilt gebruiken lijkt een xml/xsl-export de beste optie.

Link to comment
  • 0

Sorry, maar dat is zeker niet met een kanon op een mug schieten. Ik heb het voorbeeld dat WJ aan heeft gedragen niet gezien, maar als je een beetje uit de voeten kan met xsl, dan is het helemaal niet moeilijk om een template te maken. Je moet alleen wel precies weten hoe een vcf bestand er uit moet zien, dat is m.i. lastiger dan de bijbehorende xsl te bouwen .... maar daar mag jij uiteraard anders over denken. Ik vind de inzet van een plugin, enig en alleen voor iets wat je met echte standaards kan oplossen weer een stap te ver gaan (haha, hoor mij even als overtuigd plugin-gebruiker ;-))

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...