Jump to content
  • 0

explode


a.verhart

Question

Recommended Posts

  • 0

Je komt dan op het pad van de samegestelde artikelen. In beginsel is dit vrij eenvoudig door artikelen binnen dezelfde tabel aan elkaar te koppelen mbv een tussentabel. Deze bestaat in ieder geval uit de velden ID_Artikel.hoofd , ID_Artikel.sub , Aantal en b_AfboekenVoorraad (de b staat voor boolean - 0 of 1 ). Je kunt dan zelfs een samengesteld artikel weer aan een hoofdartikel koppelen.

 

Met het afboeken van de voorraad wordt het iets complexer. Je haalt bij het aanmaken van een orderregel een hoofdartikel over waarbij 'onder water' bekend is welke subartikelen daarbij horen. Met een script wordt vervolgens van de subartikelen (mits op de tussentabel is aangevinkt dat het moet worden afgeboekt) de voorraad afgeboekt. Het kan natuurlijk zo zijn dat een hoofdartikel met subartikelen als geheel in de voorraad staat. In dat geval dienen de subartikelen niet te worden afgeboekt omdat dit al in de productiefase is gedaan.

Link to comment
  • 0

Hallo,

 

ik zoek naar een script om met variabele in een bestand te komen ik moet tussen een script in een \ zetten om in de map te komen hoe geef ik dit aan

ik heb nu deze link gemaakt ["K:\CONUS CALIBRATIE\Geopoint”][“\Conussen |Geopoint::Link"]

| Hier moet een backslash tussen

Link to comment
  • 0

ik wil via een link een url openen maar deze link moet aangevult worden met klant en nummer dat wil zeggen dit moet er automatische inkomen en dan moet hij een map openen op de server hoop dat dit genoeg info is anders hoor ik het kan het niet zo makkelijk uitleggen.

Link to comment
  • 0

Hallo,

 

weet iemand een script om van de datum de maand en jaar te gebruiken in een serie nummer Dit moet dan automatisch gaan en in volgorde b.v. 01-07-2013 serie nummer wordt dan 1307 + volgnummer.

 

Ook wil ik graag weten hoe het script eruit ziet als je een volgnummer wist het programma gewoon weer het goede nummer oppakt dus bij het laatste hoge nummer automatisch begint en niet door nummeren van b.v. 1 tlm 1000 en dan nummer 1000 wissen en het prgramma gewoon bij 1001 begint deze moet dan weer bij 1000 beginnen indien mogelijk.

 

 

 

Alvast bedankt Aad

Link to comment
  • 0

Een van de opties is met right(datum;2) en middle(datum;4;2)

Als je steeds het hoogste volgnummer in een extra veld plaatst weet je altijd wat de hoogste is. Dit veld in een berekening meenemen voor het nieuwe volgnummer. De auto-enter volgnummer zal niet werken, dan wordt het volgende nummer inderdaad 1001 (als je 1000 verwijderd).

Link to comment
  • 0

Hallo,

kan iemand mij een voorbeeld script geven van het volgende ik maak een nummer aan de hand van de datum b.v. 130701 dit moet automatische doorlopen met 1 hoger, en dan moet hij aan het begin van de volgende maand weer op 1 beginnen b.v. 130801.

dit script moet werken met filemaker 12.

 

Bij voorbaat dank

Aad

Link to comment
  • 0

Even wat proberen.

Datum is het veld zoals Hiker al een voorzet geeft. Bedenk dat je de maanden 1 t/m 9 hoogstwaarschijnlijk met een 'nul' vooraf wilt laten gaan in je samenstelling. Voorbeeldjes hiervoor zijn op het forum wel te vinden.

Bijgevoegde code zet je in een veld genaamd 'Volgnummer'.

Vervolgens maak je de samenstelling van Hiker met als toevoeging 'Volgnummer'.

Ik heb de code verder niet getest. Zit ff op de iPad te kloppen.

 

Yamas

 

Let ( [
_PrevRec = GetNthRecord ( Datum ; Get ( Recordnummer ) - 1 ) ;
_CurRec = Datum
] ;
If ( _PrevRec = CurRec ; GetNthRecord ( Volgnummer ; Get ( Recordnummer ) - 1 ) + 1 ; 1 )
)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...