Jump to content
  • 0

Nog te factureren items in een lijst


marcelboot

Question

Hoi, ik loop al een paar dagen te piekeren over het gebruik van een invoerlijst van items, die nog moeten worden gefactureerd.

het staat al volgt: tabellen producties, facturen en factuuritems. In de portal factuuritems binnen facturen wil ik een invoerlijst laten zien van producties, die nog niet zijn gefactureerd. Lijkt simpel maar ik draai in een rondje en krijg het niet voor elkaar. Ruzie met indexen en zo meer. Zal wel in de relatie liggen, lijkt me.

iemand een hint misschien?

Link to comment

19 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ik begrijp de relatie tussen je tabellen Producties, Facturen en Factuuritems niet helemaal en ik waag me daarom nog niet aan een complete oplossing voor je vraag.

 

Wel begrijp ik dat je invoerlijst afhankelijk is van de status van de producties en/of factuuritems. Ik denk dat het de moeite waard is om de oplossing te zoeken in een invoerlijst die alleen waarden uit gerelateerde velden bevat. Als je in FM Help gaat zoeken op: "Voorbeeld van een invoerlijst die alleen waarden uit gerelateerde velden bevat" dan zie je hiervan een uitgewerkt voorbeeld.

Link to comment
  • 0

Zorg dat je op de een of andere manier bijhoud wat wel of niet is gefactureerd. (na betalen , betaald zetten als voorbeeld).

Maak een global field aan waar in staat niet betaald. Maak met dat veld een self join relatie met het veld betaald en als daar staat niet betaald is de relatie in orde en krijg je alle items te zien die niet betaald zijn

succes

Link to comment
  • 0

Plotter, ik had een selfjoin al gemaakt, maar in de tabel factuuritems krijg ik niet die producties te zien die voor een bepaalde klant nog gefactureerd moeten worden. Er moet natuurlijk ook een relatie liggen met een bepaalde klant en daar gaat het fout.

Heb je nog een aanvullende tip of een voorbeeld hiervan??

Link to comment
  • 0

Pjotter, hier kom ik niet veel verder me.

Laat ik uitleggen wat ik heb gedaan.

In tabel 1(producties) staan de producties voor de klanten. Alles heeft een uniek nummer natuurlijk. Bij tabel 2 (facturen) wil ik de producties factureren als ze nog niet zijn gefactureerd, dus als er nog geen factuurnummer staat in een gerelateerd veld bij de producties (op basis van klantnr). Ik gebruik factuuritems als tabel 3. In de portaal in het scherm van facturen wil ik dus een record invoeren met een productienummer, dat bij die klant hoort en nog niet is gefactureerd. Daar loop ik dus vast, want ik krijg geen invoerlijst die die waardes laat zien. Welke relatie ik ook weet te verzinnen.

Hier komt dus de hulpvraag.

Heb je hier de oplossing of de route ernaar toe?

Link to comment
  • 0

Marcel.

Ik geef alleen aan hoe je in een portaal de niet gefactureerde items zichtbaar kunt maken ik heb jouw database niet dus ik weet ook niet of de relaties goed zijn opgebouwd en logisch zijn gemaakt. FM maakt vele wegen mogelijk naar Rome.

Je geeft aan dat je facturen wilt zien die nog niet gefactureerd zijn?

 

Tabel 1 is de productie (product dus )

Tabel 2 zijn je facturen. Uit je verhaal begrijp ik dus dat je geen factuur regels hebt maar dus maar 1 factuur maakt met een factuur regel (geen meerdere producten facturen op 1 factuur)

Tabel 3 is je klant

Je geeft aan dat je in factuur een portaal hebt van? producten? Klanten? Heb je een dubbele portaal met eventueel klanten en producten?

Je werkt dus vanuit de facturen en koppelt daaraan een klant en een product?

Is het niet verstandig om te werken vanuit je klant die een factuur krijgt van een productie?

Je maakt dan een layout voor een productie vul daar in wat er moet ingevuld worden met eventueel uren en prijzen? (dat zouden dan factuur regels kunnen zijn?) Dat eindbedrag is dan hetgeen je op je factuur wilt krijgen en die factuur wil je dan bij een klant zien.

Je factuur nummer maak je pas als je factureert begrijp ik. Je product heeft echter een uniek nummer. Zorg dat je factuur nummer als het nog niet is aangemaakt een apart nummer krijgt (60000?) maak dan een overzicht met een global field dat alle producties laat zien met het nummer 6000.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...