Jump to content
  • 0

Probleem met uploaden PDF


hans erik

Question

Een klant van me heeft een raar probleem: hij probeert met FileMaker Pro 13 een PDF te uploaden naar een containerveld en krijgt dan een rare foutmelding:

 

Het bestand begint niet met %PDF-.FM-1FF56607D-611F-4F3C-AE01-04BD81DCEB16.pdf

 

Heb het ter plekke met mijn Mac uitgeprobeerd, zelfde bestand en die doet het wel. Het enige verschil dat ik kan bedenken is dat hij met Acrobat X Pro werkt en ik met Preview. Maakt geen verschil of je het bestand naar het veld sleept of een script met insert PDF draait.

 

De server is FMSA12.

 

Is dit een probleem van de combinatie FMP13 + FMSA12 + Acrobat?

 

Met FileMaker 12 als client werkt het wel!

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
ik denk niet dat het probleem de upload is, maar het streamen van een FMSA12 naar FMP13 (in combinatie met Acrobat Reader).

kijk eens naar deze post: viewtopic.php?f=40&t=8434&start=0

 

Ja, dat is mijn eigen post :)

 

Maar het probleem is juist, dat ik op mijn eigen Mac (waar ik met Preview werk en niet met Acrobat) de foutmelding niet krijg. Het kan wel een streaming probleem zijn, maar dan is het toch acrobat die iets raars aan FMP teruggeeft. Ik zou wel iets meer informatie willen over de wisselwerking tussen FMS, FMPro en de PDF engine die gebruikt wordt. Want FMPro maakt natuurlijk gebruik van de PDF applicatie die de gebruiker op zijn PC of Mac heeft draaien.

 

[edit] Naast de foutmelding dat de bestandsnaam niet met %PDF-. etc begint, verschijnt in het containerveld een voortgangsbalk met de melding 'Initialiseren...'. Die blijft gewoon staan, terwijl de PDF wel ge-upload wordt.

Ga je dan naar een ander record of scherm, en kom je daarna weer terug, dan is het containerveld dus grijs. Maar je kunt het bestand wel downloaden, dus de upload gaat op zich prima. Het lijkt dus op dat de streaming server van FMSA niet goed geactiveerd wordt door Acrobat.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...