Jump to content
  • 0

Doorvoeren, verwijderen en toch niet verwijderen


Gerard Exis

Question

Ik zit met een (voor mij) behoorlijk probleem die ik moet zien op te lossen, zal trachten duidelijk te maken waar het om gaat.

Ik koop mijn voorraden in Nederland in, echter verkoop in Hongarije en Roemenie. Nu vereist de wet in Roemenie dat ieder factuur dient vertaald te worden, dwz omschrijving artikel en tevens van euro naar lei, gebaseerd op de koers van het factuurdatum.

 

Dit doe ik nu een paar jaar automatisch in mijn website, echter door het gaan veranderen van het systeem moet ik dat via FM gaan doen, ook dit is geen probleem, ik heb het geregeld, dus dit vertalen kan ik doen, echter ik wil het volgende: bij het vertalen voer ik natuurlijk alle gegevens in, factuurdatum, leverancier, artikelcode etc.... dus ook de aantallen, en daar gaat het om. Ik wil deze automatisch laten doorvoeren naar de tabel "voorraad transactie in" incl de bijbehorende factuurdatum.

Maar wel zo dat ik na het vertalen (dit doe ik in een apart tabel) de vertaling kan verwijderen zonder dat ook de "doorvoer" naar de tabel "voorraad transactie in" verwijderd wordt.

 

Dus kort samengevat: ik maak een "vertaal factuur" aan, vervolgens klik ik op een knop in deze layout en de aantallen van de (inkomende) artikelen worden in een ander tabel ook genoteerd, vervolgens na het uitprinten wil ik de "vertaal factuur" verwijderen zonder de aantallen te beïnvloeden in de voorraad.

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Beste Hiker,

 

jouw vraag zet me tot denken (en dat is zwaar :wink:) en eigenlijk kan ik de oude werkwijze toepassen.

 

Nu gaat het als volgt: ik voer de gegevens van het factuur in in het administratie panel van mijn website, vervolgens als ik een knop aan klik wordt de aantallen in het voorraaddeel doorgevoerd (van de website dus), vervolgens wordt er automatisch een csv file aangemaakt met de artikelnr, datum en aantallen, deze importeer ik dan in FM.

 

Nu kan ik hetzelfde doen, alleen zal de export niet vanuit de website gebeuren maar vanuit FM, daarna kan ik de "oude vertaalfactuur" gewoon verwijderen.

 

De export van deze gegevens en import kan ik direct in 1 script zetten, of zie ik het verkeerd ?

 

In ieder geval bedankt voor je reactie.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...